Steak pie

Steak pie
Sidst ændret:
Torsdag den 20. februar, 2020 - 08:45
Beskrivelse

Herhjemme er vi normalt ikke så glade for simreretter, da vi synes, kødet bliver for "trævlet" af den lange kogetid. Bruger man okseculotte, er det dog straks noget andet, da kødet her bevarer mere af sin struktur og ikke "koger ud".

Du kan naturligvis bruge andre former for udskæringer, f.eks. tykkam, klump eller bov.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
1400 g Okseculotte
6 Løg (almindelige eller rødløg)
6 fed Hvidløg
4 Bladselleri (stilke)
  Rosmarin (frisk)
250 g Champignon (eller i bakke)
1 l Øl (f.eks. porter eller stout)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
400 g Cheddar ost (lagret)
1 kg Butterdej
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Stuvning:

Skær det meste fedt samt sener fra kødet og skær det derefter i tern.

Steak pie

Hak løg og hvidløg og skær gulerødder og bladselleri i små stykker.

Steak pie

Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Steak pie

Opvarm en stegegryde med smør og olie og kom løg og hvidløg heri.

Sauter dem ved ret lav varme, så løgene bliver blanke, men ikke brune.

Skru op for varmen og tilsæt de øvrige grøntsager. Steg dem med, til de tager en anelse farve og falder lidt sammen. 

Tag grøntsagerne op af gryden og sæt dem til side.

Hæld mere fedtstof i gryden og brun kødet ad et par omgange.

Det er vigtigt, at du ikke kommer for meget kød i gryden ad gangen, da kødet vil sænke temperaturen på fedtstoffet og dermed komme til at koge i stedet for at stege.

Når alt kødet er brunet godt igennem, kommes grøntsagerne tilbage i gryden.

Hæld øllet op i en kande og derefter over i gryden (det forhindrer, at det skummer over i gryden).

Tilsæt rosmarin.

Steak pie

Steak pie

Lad retten simre ved lav varme i cirka 2 1/2 time, til kødet er godt mørt.

Tag gryden af varmen.

Riv osten og kom halvdelen i retten.

Lad retten køle lidt af, inden du går videre med opskriften.

 

Samling af retten: 

Rul halvdelen af butterdejen ud, så den passer i den/de form(e), du vil bruge. Dejen skal hænge cirka 1 centimeter ud over siderne, så den skal være en anelse større end fadet.

Kom det afkølede fyld på.

Pensl dejkanten med lidt vand.

Rul den anden halvdel af butterdejen ud og læg den over fyldet i formen(e). Her skal dejen ligeledes ligge 1 centimeter ud over kanten.

Skær overskydende dej af og tryk dejkanterne sammen. Klem gerne sammen med fingrene, så der dannes en vandret bølgeform langs med kanten.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Rids evt. dejlåget uden at skære igennem og lav et par huller med en kniv, så dampen kan slippe ud under bagningen. 

Pensl dejen med  sammenpisket æg.

Bages i en 190 grader varm ovn i cirka 45 minutter, til pien er gylden og sprød.

Steak pie

Steak pie

Steak pie

Steak pie

Noter

Du kan lave dine pies i præcis den størrelse, du ønsker. Lav f.eks. små minipies til madpakken - husk blot at forkorte bagetiden. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier