Squashkager med agurkesalat

Squashkager med agurkesalat

30 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker vegetarisk måltid med squash, agurkesalat og en dejlig krydderurtedip.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn hverdagsmad", hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:

"Som bekendt har kært barn mange navne. Det gælder i hvert fald her: courgetter, zucchini og squash. I denne bog kalder jeg dem squash, men vælg selv. Squash har kun lidt smag, men alligevel er den en værdifuld grønsag i mit køkken. Den vinder ved at komme sammen med den mere flamboyante tomat, der er i sæson på samme tid. Men jeg kan også rigtig godt lide squash alene. Sauteret på panden med olie, timian og citronsaft er det en af mine sommerfavoritter, eller serveret med en sprød salat og brød og jeg er lykkelig! Ja, selv rå er jeg vild med den, jeg marinerer den i masser af citronsaft og hvidløg og dynger den på surdejsbrød med blåskimmelost. Utrolig lækkert! Og så er squash ikke mindst god stegt på grillen og derefter vendt i god olivenolie med masser af friske krydderurter."

Ingredienser
Agurkesalat
6 dl Eddike (lager)
2 Dildskærme (store, eller en lille håndfuld dildkviste)
400 g Sukker
2 Hele nelliker
1 Agurk (stor)
1 Kålrabi
Krydderurtedip
1 bdt Persille (stort)
1 bdt Dild (stort)
2 dl Græsk Yoghurt (10 %)
1 fed Hvidløg (lille, fintrevet)
  Flagesalt
  Peber (fra kværn)
Squashkager
400 g Squash
250 g Ricotta
100 g Polenta
3 Æg
10 Salvieblade (finthakket)
2 spsk Olivenolie
2 spsk Smør
4 spsk Dukkah
Til servering
  Perlespelt (kogt, eller perlebyg - kan udelades)
Vejledning

Agurkesalat

Lav først agurkesalaten.

Pisk eddike og sukker, til sukkeret er opløst, det vil tage omkring 5 minutter, men du kan også begynde i god tid og lade sukkeret opløse sig, mens der røres af og til.

Tilsæt derefter dildskærme og nelliker.

Skær agurk og kålrabi i skiver, kom dem i eddiken.

Lad salaten trække i ca. 30 minutter, før den skal serveres.
 

Krydderurtedip

Til krydderurtedippen plukkes bladene af persillen og dilden.

Hak dem fint, og vend dem i yoghurten sammen med hvidløg, salt og peber. 

 

Squashkager

Riv squashene på den grove side af rivejernet, læg dem i en sigte, og pres godt med væde ud i en knytnæve.

Læg squashene i en skål sammen med ricotta, polenta, æg, salvie, salt og peber, og rør det grundigt sammen.

Form blandingen til golfkugle-store kugler, og flad dem dernæst ud med håndfladen. 

Kom olie og smør i en stor stegepande, og sæt den over middelvarme.

Steg squashkagerne 3-4 minutter på hver side.

Læg dem på et fad, og drys dem med dukkah. 

Server squashene med agurkesalat, krydderurtedip og med kogte speltkerner eller perlebyg, hvis det skal være et mere mættende måltid.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier