Squashkage med chokolade

Squashkage med chokolade

10 min
30 min
6  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Er du til en nem og saftig kage🍰🥒🍫 så læs med her.

✅I squashsæsonen kan man tit blive oversvømmet med squash fra haven og mangle inspiration til hvordan de kan bruges. Prøv at komme dem i en dejlige kage, du vil ikke fortryde det.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. 

De skriver følgende om opskriften:

"Man kan jo ikke leve uden chokoladekage. Men der er ingen, der siger, at man ikke kan smide lidt squash i kagen. Seriøst! Ingen opdager det! Og jeg lover, at kagen er mega fedtet og snasket – præcis som sådan en skal være."

Kagen er til 6-8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Om opskriften
Beskrivelse

Er du til en nem og saftig kage, så læs med her.

I squashsæsonen kan man tit blive oversvømmet med squash fra haven og mangle inspiration til hvordan de kan bruges. Prøv at komme dem i en dejlige kage, du vil ikke fortryde det.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. 

De skriver følgende om opskriften:

"Man kan jo ikke leve uden chokoladekage. Men der er ingen, der siger, at man ikke kan smide lidt squash i kagen. Seriøst! Ingen opdager det! Og jeg lover, at kagen er mega fedtet og snasket – præcis som sådan en skal være."

Kagen er til 6-8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Ingredienser
125 g Hvedemel
40 g Kakao
2 tsk Vaniljepulver
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Natron
  Salt (et nip)
100 g Smør (blødt)
100 g Sukker
75 g Brun farin
1⁄2 dl Yoghurt (tyk)
2 Æg
250 g Squash (revet, 1-2 styk)
100 g Mørk chokolade
TOPPING
  Chokolade (hakket og smeltet )
  Bær
  Figner (efter smag)
Vejledning

Bland mel, kakao, vaniljepulver, bagepulver, natron og salt sammen.

Pisk smør og begge slags sukker lyst og luftigt med en elpisker.

Pisk yoghurt i og æggene et ad gangen.

Vend revet squash i.

Vend til sidst hakket chokolade i, og fordel dejen i 2 smurte springforme.

Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte.

Top de varme kager med hakket chokolade, og lad den smelte.

Lad kagen køle af, inden du serverer den.

Pynt med bær og figner.

Noter

LOUISAS TIP:

Kagen er saftig og lækker og kan spises, når den er bagt eller på dag 1 eller 2.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
20 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier