Sprødt kyllingeskind i ovn

Sprødt kyllingeskind i ovn
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 14:34
Beskrivelse

Sprødt kyllingeskind - hvem elsker ikke det?

Dem der er faste læser her (og dem kender mig), ved at jeg altid jagter perfektion, især når det kommer til sprøde ting. 

Jeg har lavet utallige versioner af pommes frites, tørsaltet bacon og flæskesvær

Jeg elsker grej og finder gerne min dehydrator, sous vide maskine eller trykkoger frem til at optimere mine resultater.

Den her opskrift er kommet til efter at have prøvet at lave puffede flæskesvær/chicharron ved hjælp af en trykkoger og dehydrator. 

Jeg har tidligere prøvet med at dehydrere utilberedt kyllingeskind, hvilket ikke blev godt.

Derfor har jeg her taget det bedste fra min chicharron opskrift, hvor svinehuden blev trykkogt som det første.

Hvis du ikke har en trykkoger, så er jeg sikker på at du får et lignende resultat ved at koge kyllingen først og så bruge skindet derfra.

Sprødt kyllingeskind

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
Vejledning

Her i den her opskrift har jeg kun fokus på hvordan jeg lavede det sprøde kyllingeskind, så du kan sagtens finde andre opskrifter på hele kyllingen/tarteletter her på siden.

Kyllingebrysterne med skind blev skåret fra og brugt til noget andet.

Kyllingevingerne blev skåret af og i trykkogergryden.

Lårene blev delt i ledet og kom også i gryden.

Resten af kyllingen fik et hårdt tryk, så ryggen knækkes og kom med i gryden.

Herefter tilsættes porre, gulerødder, peberkorn, laurbærblade, knoldselleri, løg og vand.

Trykkog på medium (min har 3 funktioner - low, medium, high) i 25 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft 5 minutter før du er færdig.

Fjern trykket og tag forsigtigt din kylling op af suppen.

Tag skindet af kødet og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Dup det tørt og fjern evt. urenheder fra det.

Krydr med salt.

Læg et bagepapir ovenpå og en ny bageplade (eller et stort ildfast fad), så skindet forbliver mast sammen.

Giv det 10-15 minutter indtil det er gyldent og sprødt. 

Placer på fedtsugende papir og dup evt. toppen fri for fedt.

Server sammen med kylling, f.eks. ovenpå dine tarteletter.

Sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind

Noter

Resultat blev super godt, dog ikke helt så perfekt som jeg havde ønsket. Jeg havde et par små steder hvor det ikke blev sprødt - jeg tror det er fordi at jeg fik noget med der ikke var skind - men nærmest rent fedt.

Næste gang vil jeg lade kyllingen køle lidt af, før jeg trækker skindet af.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier