Sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind

15 min
20 min
1  portion
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Hvordan får man sprødt kyllingeskind? Vores opskrift er lidt krævende, men den virker hver gang.
Om opskriften
Beskrivelse

Hvordan får man sprødt kyllingeskind?

Vores opskrift er lidt krævende, men den virker hver gang. 

Ingredienser
1 Hel Kylling (Kun skindet)
  Salt
Vejledning

Vi elsker sprødt kyllingeskind og hader madspild. Derfor køber vi altid hele kyllinger og her har vi en opskrift på sprødt skind, der laves ved siden af kyllingekødet.

 

Hvorfor er det smart at tilberede kyllingeskindet for sig selv? 

For det første køber mange danskere deres kyllingekød i pakker a' 2 fileter. Typisk koster en hel kylling ikke meget mere og her får du hele fuglen samt det dejlige skind.

Læs mere partering af kylling og hvad du kan bruge resten af kyllingen til.

Nedenstående video fra ChefSteps viser hvordan du får hele skindet af kyllingen så intakt som overhoved muligt:

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Når du har fjernet kyllingeskindet placeres det på et spækbræt med ydersiden nedad.

Brug en urtekniv til at skrabe det overskynde fedt/hinder væk fra skindet, da det vil gøre det svært for skindet at blive sprødt.

Når du har skrabet mest mulig fedt væk fra skindet, skal det placeres på en bageplade med bagepapir. Skindet skal være fordelt jævnt og klip evt. på langsiderne, så du er sikker på at skindet er jævnt fordelt.

Drys en smule salt på skindet.

Læg et nyt bagepapir henover og en bageplade ovenpå. Det sørger for at skindet ikke buler op under tilberedningen.

Giv det mellem 20-25 minutter i ovnen og tag det ud og læg det på fedtsugende papir.

Skindet er nu klar.

Kilde

Videoen med kyllingerouladen kommer fra de fantastiske ChefSteps.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier