Sprødstegte forårsruller

Sprødstegte forårsruller

15 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
✅Lækre og hjemmelavede forårsruller er bare noget andet end dem man køber fra frost.✅Denne opskrift er en vietnamesisk udgave med svinekød, krabbekød, rejer og grøntsager.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre og hjemmelavede forårsruller er bare noget andet end dem man køber fra frost.

Denne opskrift er en vietnamesisk udgave med svinekød, krabbekød, rejer og grøntsager.

Vi har opskriften fra bogen: "Lêlês urtekøkken", hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:

"De grønne salater og urter giver en frisk, krydret smag til det dybstegte, og samtidigt undgår man at få fedtede fingre."

Ingredienser
FORÅRSRULLER
200 g Hakket svinekød
100 g Krabbekød
100 g Tiger rejer
100 g Svampe (Øresvampe)
50 g Glasnudler
1 fed Hvidløg
1 Løg (Stort)
35 g Forårsløg
1 Gulerod
50 g Bønnespirer
1 Æg
3 spsk Fiskesauce
1⁄2 tsk Peber (Sort og stødt)
1 pk Rispapir (a 16 cm)
  Olie (Neutral. Til stegningen.)
TILBEHØR
200 g salat (Blandet grøn salat, fx salatblade, blomsterkarse, friseesalat, brøndkarse)
20 g rød skovsyre
60 g Mynte
20 g Fiskeurt
3 dl Fiskedipsauce
Vejledning

Udblød øresvampe i vand i ca. 15 minutter, og dyp dem tørre.

Udblød glasnudlerne i vand i 15 minutter, og klip dem i stykker af 3 cm.

Pil rejerne, og hak dem fint.

Skyl grøntsagerne, og pil løg og hvidløg.

Hak begge løg, forårsløg og øresvampe fint.

Skær guleroden i fine strimler.

Bland alle grøntsagerne, kød, krabbekød, rejer, glasnudler og æg i en skål.

Ælt det igennem, til du har en ensartet fars. Krydr med fiskesauce og peber.

Fyld en skål med koldt vand.

Læg et rent viskestykke på bordet.

Tag tre stykker rispapir, og dyp dem i vandet, læg dem herefter ved siden af hinanden på viskestykket, til de bliver bløde.

Læg en spiseskefuld fyld på hvert papir, og fordel det, til det er en lang pølse.

Rul rullen en gang, fold højre og venstre side ind til midten, hvor de mødes, og rul færdig.

Lav alle forårsruller klar.

Skyl salat og urter, og anret dem på en stor tallerken med fiskedipsauce i fire små skåle.

Lad det stå klar på bordet.

Varm fedtstoffet op i en dyb pande, til det syder.

Steg rullerne i den varme olie, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Anret på et stort fad, og server straks, mens de er varme.

Ved bordet tager man lidt grøn salat med forskellige urter og ruller det om rullen.

Dyp i saucen, og spis.

Kilde

Urtekøkken

Vi har opskriften fra: "Lêlês urtekøkken".

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier