Sprøde vafler

Sprøde vafler
Sidst ændret:
Mandag den 13. januar, 2020 - 11:41
Beskrivelse

Jeg elsker at stå i køkkenet med min 3-årige datter. Hun elsker at slå æg ud, piske med piskeris / elpisker - så en søndagshygge med vafler eller pandekager er altid et sikkert hit hjemme hos os!

Denne gang stod den på helt klassiske søde og sprøde vafler formet som hjerter. De gik rent hjem hos datteren, for hvem det ikke kan blive tøset nok :-)

Sprøde vafler

 

Sprøde vafler opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
8 vafler
Tilberedelsestid
3 minutter
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
13 minutter
Ingredienser
100 g Smør
1 Æg
2 spsk Sukker
4 dl Mel
2 tsk Bagepulver
  Salt
2 dl Mælk
Vejledning
  1. Smelt smørret og lad det køle af.

  2. Del æggene i blommer og hvider.

  3. Pisk æggeblommerne med sukker og tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og lidt salt.

  4. Tilføj herefter mælk og fløde lidt efter lidt under piskning.

  5. Pisk æggehviderne stive.

  6. Vend hviderne i vaffeldejen.

  7. Hæld det afkølede smør i dejen.

  8. Pisk det hele godt sammen.

  9. Sæt dejen på køl i minimum 10 minutter, gerne en hel time.

  10. Hæld vaffeldejen i det varme vaffeljern og sørg for at når ud til kanterne.

  11. Lad dem bage gyldne og sprøde i 3 - 4 minutter.

  12. Servér.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier