Pizza

Sprøde og tynde pizzaer

2 t
3 min
4  stk.
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Nøglen til en lækker, tynd og sprød pizza er bunden og begrænset fyld oven på.🍕 Derudover hjælper høj varme pizzaen til at blive perfekt.✅ Vi får hjælp af et Bagestål til at få et perfekt resultat.

Om opskriften
Beskrivelse

Nøglen til en lækker, tynd og sprød pizza er bunden og begrænset fyld oven på.

Derudover hjælper høj varme pizzaen til at blive perfekt.

Vi får hjælp af et Bagestål til at få et perfekt resultat.

Ingredienser
25 g Gær ((Eller en halv pakke tørgær))
1 spsk Groft salt
4 spsk Olie
2 dl Vand (Lunkent)
600 g Mel (Durum, Tipo 00, Hvedemel eller Pizzamel)
150 g Passata (Kan udskiftes med hakkede tomater)
  Krydderier (Salt, peber og løgpulver)
8 skv Bacon (Skåret af Iberico Nakkefilet)
6 skv Parmaskinke
2 Mozarella (Frisk)
  Parmesan (Efter smag)
  Revet ost (Efter smag)
  Pesto (Grøn)
Vejledning

Pizzadej

Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør til gæren er opløst.

Rør melen i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker.

Lad dejen hvile i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 4 stykker, uden at slå luften ud af dejen. Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med dejen på håndryggen, så dejen selv trækker sig tynd.

Pizzadej

Tomatsauce

Vi bruger altid passata (purerede modne tomater uden frø og skind) frem for hakket tomater. Da saucen bliver varm i ovnen tilsætter vi "bare" salt, peber og løgpulver (efter smag) til saucen og så er den klar.

 

Fyldet

Vi bruger hjemmelavet grøn pesto, men ellers find en god pesto i supermarkedet, det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra på den.

Bøfmozzarellaen skal skæres i tynde skiver og der skal findes et rivejern frem til parmesanen. 

 

Vi laver 2 forskellige pizzaer her, som begge bages i 3 minutter på et bagestål ved 275 grader varmluft.

Parmaskinkepizza

Denne opskrift er til 2 stk. parmaskinepizzaer.

Bunden rulles tyndt ud og der smøres et tynd lag tomatsauce og pesto på dejen.

Derefter drysses der revet os henover og 3 stykker parmaskinke lægges ovenpå.

Placer et par tynde skiver bøfmozzarella ovenpå og derefter rives der parmesan over.

Bag i 3 minutter og server straks.

Pizza

Baconpizza

Denne opskrift er til 2 stk. baconpizzaer.

Bunden rulles tyndt ud og der smøres et tynd lag tomatsauce og pesto på dejen.

Pizza

Derefter drysses der revet os henover og 4 stykker bacon (skåret af Iberico nakkefilet) lægges ovenpå.

Placer et par tynde skiver bøfmozzarella ovenpå og derefter rives der parmesan over.

Pizza

Bag i 3 minutter og server straks.

Pizza

Noter

Bagestålet kan købes her.

Vi anbefaler denne Grønne Pesto til retten.



Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier