Sprøde chips af lakseskind (c)molekymi.dk

Sprøde chips af lakseskind

10 min
30 min
12  personer
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
✅Overrask dine gæster med lækre, sprøde chips af lakseskind. ✅Skøn snack til velkomstdrinksene. ✅Supernemt og hurtigt!
Om opskriften
Beskrivelse

Sprøde chips af lakseskind. "Hvad??", tænker du nu, men vent lige lidt, inden du stikker af!

Lakseskind er måske ikke umiddelbart det første, du forbinder med en lækker snack. Du tænker nok nærmere: "Fiskeskæl? Nej tak, du!".

Men hvad nu hvis vi fortæller dig, at skindet slet ikke behøver at ryge i skraldespanden, men derimod kan blive til en superdelikat og sprød snack?

Hvis du går ind for at undgå madspild, så er dette lige noget for dig. Vi har tidligere delt opskriften på chips af kartoffelskræller, der også er en perfekt måde at nedbringe madspild.

Sprøde chips af lakseskind er et frækt lille indslag til festen - og den havde dine gæster nok ikke lige set komme! Og hvis du alligevel har købt en hel lakseside til forretten, så kast dig endelig ud i at lave disse små knasende herligheder.

Serveret med lidt creme fraiche, hakket rødløg og kørvel på toppen, akkompagnerer de for eksempel velkomstdrinksene helt fortrinligt.

Ingredienser
1 Laks (skindet herfra)
  Eddikepulver
  Salt
1 2⁄3 dl Creme Fraiche
130 g Rødløg (cirka)
  Kørvel
  Fritureolie (eller rapsolie)
Vejledning
  1. Start med at tænde ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Rens nu lakseskindet for fedt. Du kan skrabe det forsigtigt af med en kniv.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Læg skindet på bagepapiret.
  5. Sæt bagepladen i den opvarmede ovn.
  6. Tør lakseskindet i ovnen i cirka 30 minutter.
  7. Tag det tørrede skind ud af ovnen.
  8. Lad skindet køle ned og skær eller bræk det i den størrelse, du finder passende til dine chips.
  9. Hæld olien i din frituregryde. Du kan også bruge en almindelig gryde eller sauterepande.
  10. Opvarm olien til 180 grader.
  11. Kom de sprøde stykker lakseskind i den varme olie.
  12. Lad dem fritere til de er poppede og gyldne.
  13. tag de færdige laksechips op af olien og læg dem eventuelt på et stykke køkkenrulle.
  14. Krydr de færdige laksechips med salt og peber.
  15. Hak rødløgene fint på skærebrættet.
  16. Pynt laksechipsene med lidt creme fraiche, hakket rødløg og kørvel.
  17. Servér!
Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier