ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Speltrisotto med blomkål, champignoner og persille

HENRIETTE KRISTIANSEN | 21. februar 2024
Denne risotto udgave er med blomkål, svampe og gavmilde mængder af persille. Svampe gør sig godt i risotto, fordi de bare smager af så meget og tilføjer den der perfekte umami smag, som vi gerne vil have. Blomkålen tilføjer friskhed og persille giver et herligt twist.
Speltrisotto med blomkål, champignoner og persille

Jeg elsker risotto! Èt er smagen, noget andet selve tilberedningen; Tror det er en smule terapeutisk for mig det der med at koge ind, spæde til, koge ind og spæde til igen – indtil den helt perfekte konsistens opnås – det har altså en beroligende effekt! Og når man så mærker den der cremede lækkerhed i munden sammen med en eksplosion af smage – ja så er lykken gjort for en stund.

Denne risotto udgave er med blomkål, svampe og gavmilde mængder af persille. Svampe gør sig godt i risotto, fordi de bare smager af så meget og tilføjer den der perfekte umami smag, som vi gerne vil have. Blomkålen tilføjer friskhed og persille giver et herligt twist.

Risotto er både nemt og rimelig hurtigt at lave og du kan egentlig præge den som du vil. Denne version er vegetarisk og ret simpel, men smager fantastisk! Jeg bruger speltkerner frem for risottoris, dels fordi spelt smager skønt og giver en god struktur, men også fordi de sundere end de almindelige risottoris – men de har helt de samme egenskaber.

Alt i alt en virkelig skøn og lækker ret!


Speltrisotto med blomkål, champignoner og persille
Antal: 2 personer

Speltrisotto med blomkål, champignoner og persille

Denne risotto udgave er med blomkål, svampe og gavmilde mængder af persille. Svampe gør sig godt i risotto, fordi de bare smager af så meget og tilføjer den der perfekte umami smag, som vi gerne vil have. Blomkålen tilføjer friskhed og persille giver et herligt twist.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • Olie til stegningen
  • 125 gram Champignon eller andre svampe
  • 2 deciliter Speltkerner
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 5-6 deciliter Vand
  • 1 stk. Grøntsagsbouillon terning
  • 1/2 stk. Blomkål
  • 1 bundt Bredbladet persille
  • 50 gram Parmesan revet
  • Salt og peber lidt

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og sauter dem på en pande i olien.
  • Skær champignoner i skiver og tilføj til panden. Steg med til de bruner og afgiver duft.
  • Tilføj speltkerner og hvidvin og lad det simre til hvidvinen er næsten reduceret væk.
  • Tilføj nu bouillonterningen og 1 dl vand ad gangen. Lad hver dl vand koge næsten helt ind, inden du tilføjer næste. Fortsæt til speltkernerne er møre, men med lidt bid.
  • Del blomkålen i små buketter og tilføj sammen med den sidste dl vand. Lad vandet koge ind vend persille og parmesan i din ret.
  • Smag til med salt og peber og så er din risotto klar.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)