SPARERIBS SOUS VIDE, 36 timers tilberedning

SPARERIBS SOUS VIDE, 36 timers tilberedning

30 min
36 t
4  Portioner
Profile picture for user Food N' Fun
Food N' Fun
Amatør
De bedste spareribs jeg nogensinde har smagt: Tilberedt i 36 timer i sous vide for derefter at få en barbecue marinade og en tur i ovnen.
Om opskriften
Beskrivelse

Sommeren 2005, hvor jeg slog mine folder som soldat ved Livgarden i København, var vi indlogeret på Rosenborg Slot med Kongens Have og Nørreport Station som nærmeste naboer.
Vi boede lige ud til Gothersgade, en gade, der vrimlede med store og små caféer og restauranter. Men særlig én fik vores kærlighed at føle, "O's American Breakfast & Barbecue".
På denne lille, hyggelig café kunne man få iskolde" 5 dollar shakes" i metalkrus og ikke mindst noget nær de bedste spareribs, jeg nogensinde har smagt. Serveret med hjemmelavet cornbread var det et måltid, der slog alt. Manden med den amerikanske accent bag disken havde et slogan om sine ribs; "Fingerlicking good, wipe it off your face when you are done"

Ribs2

Efter mange forsøg gennem årene, og med introduktionen af Sous Vide, er jeg ved at være i mål. Jeg er personligt landet på 36 timer ved 63°C. Det giver kød, der slipper benene men stadig har et godt bid. Jeg har lavet en videogennemgang af denne tilberedning i klippet lige herunder. Håber, I vil kigge forbi og støtte min kanal. Det er et lille hobbyprojekt, så alle likes, kommentarer og ikke mindst abonnementer tages imod med kyshånd - tak.

Ingredienser
4 Kamben (Jeg køber mine frosne ved Slagter Theilgaard, 10kg pr kasse.)
7 dl DryRub (Se opskriften herunder)
Vejledning

Ribs 3

Sæt Sous Viden på 63°C. Jeg bruger her en helt stor flamingokasse, fordi jeg godt kan lide at lave mine ribs i fuld længde - så fylder de lidt.
Jeg modtager mine ribs frosne, og ved denne tilberedning ville jeg se, om de kan laves direkte fra frost.
Første udfordring var at fjerne den hinde, der sidder bag på en række kamben. Jeg vidste ikke, om det var en mulighed, når benene var frosne, men det gik overraskende let.
 

Fjern hinden bag på benene

Når dette er gjort, skal benene have en god omgang DryRub. Dette er normalt let at få til at sætte sig på benene, men de frosne tager ikke så nemt imod krydderiblandingen. Det skulle vise sig, at nu benene skulle vakuumeres, gjorde dette ikke det store.

Opskrift på min DryRub:

6 spsk brun farin
3 spsk paprika
3 spsk salt
3 spsk stødt peber
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk løgpulver

Bland det hele sammen og fordel det på benene, hæld evt. lidt ekstra i posen inden vakuum. Gem gerne lidt ekstra til efter Sous Vide.
Når du har tilføjet din DryRub skal benene vakuumeres. Du kan med fordel gøre det to gange når du arbejder med ben, da de skarpe kanter kan risikere at skære hul i posen.

Ribs 5

Sæt de vakuumerede ben over ved 63°C i 36 timer og sæt dig i sofaen og slap af :-)

36 timer senere er dine kamben klar. De skal dog lige have det sidste for at komme helt op at ringe. Pak benene ud, giv dem lidt mere DryRub og pensl dem nu i barbecue. Jeg har en absolut favorit, som jeg selv laver. Opskriften kommer op her på siden, når den er klar.

Ribs 6

Et godt lag barbecue på begge sider og så direkte i en brandvarm ovn, ca. 10-15 minutter. DryRubben, som indeholder brun farin og den glacede barbecue begynder nu at karamellisere og blive vanvittig lækker.

Tag benene ud, når de er boblet op og evt. har fået lidt stegeskorpe.

Dine ben er nu klar til anretning og fortæring - "Fingerlicking good, wipe it off your face when you are done".

Ribs 7

Kan serveres med coleslaw, cornbread, fritter eller som tilbehør til andre retter. Jeg ved, at mine er gode til Super Bowl sammen med mine Roethlisburgers slider-edition.

Velbekomme! Stil endelig spørgsmål herunder eller i kommentarfeltet ved Youtube-videoen længere oppe. Tak :)

Ribs10

Kilde

Skulle denne opskrift tilføjes endnu mere, ville det for mig klart være røgsmag. Dette ville let kunne tilføjes på grillen efter SV. Kambenene kunne også evt tilføres røg inden vakuum.
Kig endelig forbi min Youtube-kanal og hjælp mig med at hjælpe jer med flere opskrifter.

Ribs8

 

Om forfatteren
Profile picture for user Food N' Fun
Food N' Fun
Amatør
Bio
Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken.
Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes.
Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun.
En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier

Kommentarer

De bedste spareribs jeg nogensinde har fået! Dryrupen giver en god smag. Dog kommer jeg lidt mindre peber i da jeg ikke kan tåle krydret mad.

Hvis man gerne vil "snyde" og tilføje lidt røgsmag, kan jeg varmt anbefale "sweet baby rays med hickory & brown sugar" 😋👌🏻

Jeg kommer aldrig til at lave ben anderledes. Tak for opskriften 

ons, 18/09/2019 - 17:57 Permalink

Hej

Jeg skal prøve at lave dine Spareribs i Sous Vide til på torsdag. Jeg har dog lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan være behjælpelig med.

Den hinde man skal tage af på bagsiden. Er der en teknik til det, som gør det nemmere?

I videoen putter du chili i din DryRub, men det står ikke i opskriften. Er der en grund til det?

Du skriver 10-15 min. til sidst i en brandvarm ovn. Snakker vi 250 grader eller hvilken temperatur bruger du?

Mine ribs er ikke frosne når de kommer i baljen. Ændrer det noget ved de 36 timer?

På forhånd tak for hjælpen og for opskriften. Det ser så lækkert ud 😊

søn, 11/10/2020 - 17:16 Permalink

Hej,
Jeg prøver lige at svare, selvom det ikke er mig der lavede opskriften:-)

Teknikken med at fjerne hinderne er at tage en lille teske, kniv eller neglerne og så få fat i et hjørne af hinden. Når du har fået den trukket lidt op, så kan du bruge køkkenrulle til at få bedre fat om det. Herefter burde du langsomt kunne trække den af.

Det med chilien tænker jeg er en fejl at det ikke er kommet med i opskriften.

Nej, det ændrer ikke noget ved tilberedningstiden at de ikke er frosne.
 

Mvh
Per

man, 12/10/2020 - 07:45 Permalink

Kan man sous vide benene og så fryse dem ned til senere brug?

Så det eneste man skal gøre inden de ryger på grillen m.m., er at give dem lidt barbecue sauce.

Jeg har nemlig købt nogle iberico st. Louis ribs, som jeg vil gøre klar til grillen til sommer:)

tor, 18/03/2021 - 14:35 Permalink