Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spareribs i ovn

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

27. januar 2020
Verdensklasse kød fortjener en omhyggelig tilberedning. Her har jeg tilberedt mine duroc baby back ribs i ovnen i min eget hjemmelavede dryrub. Jeg har opskriften fra min nabo

Opskrift på spareribs i ovn

Verdensklasse kød fortjener en omhyggelig tilberedning.

Her har jeg tilberedt mine duroc baby back ribs i ovnen i min eget hjemmelavede dryrub.

Jeg har opskriften fra min nabo, der præsterede at få min kone til at spise spareribs for første gang i 20 år og være vild med det.

Hans udgave er dog lavet på grillen, så her får du min ovn-version i stedet for.

Spareribs i ovn


Antal: 6 personer

Spareribs i ovn

Verdensklasse kød fortjener en omhyggelig tilberedning. Her har jeg tilberedt mine duroc baby back ribs i ovnen i min eget hjemmelavede dryrub. Jeg har opskriften fra min nabo
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 3 timer 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Kamben Jeg brugte et helt kamben fra en Duroc.
  • 1 stk. Øl

Dry rub

  • 2 spsk. Salt
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 0.5 tsk. Sennepsfrø knust
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Brun farin
  • 0.5 tsk. Peber fra kværn

Marinade

  • 1 deciliter Barbecue sauce

Sådan gør du

  • Start med at fjerne det værste lag fedt og sener fra kødet.
  • Herefter skal hinderne fjernes. Hvis du har købt ved en slagter, så spørg gerne om han vil gøre det, da det er ret træls og tit lidt bøvlet.
  • I bund og grund handler det om at bruge et rent viskestykke/køkkenrulle, så dine fingre ikke glider. Du skal få fat i hinderne på benene, enten ved at dirke dig lidt ind med en kniv/ske og så trække dem af. 
  • Herefter skal rubben blandes sammen i en skål og masseres ind i kødet. Jo længere tid den kan stå, jo bedre. Jeg gav min 4 timer, men du sagtens give den mellem 12-24 timer i rubben. Sukkeret/saltet er med til at mørne kødet og give smag.
  • Steg det i ovnen ved 225 grader med kødsiden nedad i 15 min og herefter vendes kødet og får 45 minutter.
  • Tag bradepanden ud af ovnen tilsæt en øl som du godt kan lide. Luk bradepanden til med staniol og sørg at den er tætlukket, da du skal bruge væsken til at dampe kødet med. Det tørrer ud hvis væsken slipper væk.
  • Giv det 120 grader i minimum 2 timer, gerne 4-5 timer.
  • Fjern folien og nu mangler kødet "bare" at blive smurt ind i en marinade der skal karamelliseres i ovnen.  
  • Skru op for ovnen til 220 grader varmluft.
  • Pensl kødet i din favorit barbecue sauce eller evt. en hjemmelavet.
  • Tilbered kødet i cirka 10-15 minutter i ovnen og kødet er klar til servering.

Noter

Vi var kun 2 der skulle spise af kødet, så jeg valgt at dele mit kamben i 3 dele efter "dampningen" i ovnen. Herefter blev de pakket de to ind i bagepapir og frosset ned. Så har vi meget nemt aftensmad to andre dage - da det bare skal tages ud af fryseren, pensles i en marinade og gives cirka 20 minutter i ovnen.