Spareribs

Spareribs

1 t, 10 min
15 min
20  kamben
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
✅"Kamben", "Gode ben" og "Spareribs" - kært barn har mange navne - men det smager dejligt.Kamben kan tilberedes på mange måder og hvor giver dig her en god basisopskrift på både en lækkert barbecuesauce og hvordan de skal tilberedes inden de kommer på grillen eller i ovnen.
Om opskriften
Beskrivelse

"Kamben", "Gode ben" og "Spareribs" - kært barn har mange navne - men det smager dejligt.

Kamben kan tilberedes på mange måder og hvor giver dig her en god basisopskrift på både en lækkert barbecuesauce og hvordan de skal tilberedes inden de kommer på grillen eller i ovnen.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Ingredienser
BBQ-sauce
800 g Ketchup (Heinz tomatketchup)
150 g HP Sauce
300 g Brun farin
30 g Limesaft
25 g Tabasco Sauce
15 g Ingefær
15 g Karry
2 fed Hvidløg (Revet)
10 g Røget paprika
10 g fennikel (Stødt)
BBQ-ben
  Kamben (1 ferskt kamben fra gris à ca. 500 g pr. person)
  Salt (20 g salt/liter vand)
  Vand
Vejledning

BBQ-sauce:

Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en skål. Dette er en grundopskrift, der virker! Tiloversbleven sauce kan gemmes på køl i månedsvis og er i øvrigt velegnet til andre retter, fx også til sommerens grillpølser.

 

BBQ-ben:

Kog vand med salt op i en stor gryde.

Læg kambenene i det kogende saltvand, så det dækker, og lad simre ca. 30 minutter.

Sluk for gryden og lad benene trække min. 30 minutter*.

Smør BBQ-saucen på kambenene, umiddelbart inden de skal grilles eller i ovnen.

 

Stegning i ovn:

Min. 220° varmluft – gerne mere – i 10-15 minutter.

 

Stegning på grill:

Ved direkte varme og overvågning!  Kambenene er færdige, når de er smukt karamelliserede.

Noter

*Benene kan sagtens koges 1 eller flere dage før anvendelse.

Opbevar dem i givet fald på køl i saltlage.

Og husk, at mad, der skal gemmes, skal køles hurtigt ned.

Lav evt. en ekstra saltlage med koldt vand og læg de varme kogte ben deri, når de har trukket færdig i gryden – så bliver de hurtigere kolde…

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier