Spanske kartofler

Spanske kartofler
Sidst ændret:
Mandag den 4. januar, 2021 - 14:02
Beskrivelse

Dejlige og lækre kartofler, der ved hjælp af røget paprika, tomatpuré og hvidløg får dine tanker mod det sydlige og varme Spanien.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med rødder", skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
2 spsk Olivenolie
3 spsk Tomatpure
3 fed Hvidløg
1 kg Kartofler
  Peber (fra kværn)
1 bdt Basilikum
Vejledning

Rør olivenolie sammen med tomatpuré og røget paprika. Pil hvidløgene og pres dem ned i tomatpuréen med en hvidløgspresser. Rør blandingen sammen. 

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Vend kartoflerne med tomatblandingen.

Krydr med havsalt og peber. Sæt pladen i ovnen og bag kartoflerne i 45 minutter. Vend kartoflerne, når de er halvvejs, så de bliver sprøde over det hele. 

Dryp kartoflerne med citronsaft efter 40 minutter og sæt pladen tilbage i ovnen de sidste 5 minutter. 

Skyl tomaterne og skær dem i halve. Server kartoflerne med tomater og friskhakket basilikum. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier