Spanske kartofler

Spanske kartofler

10 min
45 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlige og lækre kartofler, der ved hjælp af røget paprika, tomatpuré og hvidløg får dine tanker mod det sydlige og varme Spanien.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med rødder", skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.

Ingredienser
2 spsk Olivenolie
3 spsk Tomatpure
1 tsk Røget paprika
3 fed Hvidløg
1 kg Kartofler
  Havsalt
  Peber (fra kværn)
1 Citron
125 g Cherrytomater
1 bdt Basilikum
Vejledning

Rør olivenolie sammen med tomatpuré og røget paprika. Pil hvidløgene og pres dem ned i tomatpuréen med en hvidløgspresser. Rør blandingen sammen. 

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Vend kartoflerne med tomatblandingen.

Krydr med havsalt og peber. Sæt pladen i ovnen og bag kartoflerne i 45 minutter. Vend kartoflerne, når de er halvvejs, så de bliver sprøde over det hele. 

Dryp kartoflerne med citronsaft efter 40 minutter og sæt pladen tilbage i ovnen de sidste 5 minutter. 

Skyl tomaterne og skær dem i halve. Server kartoflerne med tomater og friskhakket basilikum. 

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier

Kommentarer