Spansk gryderet med chorizo

Spansk gryderet med chorizo

5 min
2 t, 15 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker spansk inspireret gryderet med lam, tomat, peberfrugter og chorizopølser. 

Retten passer sig selv det meste af tiden og kan sagtens laves i en stegeso i stedet for.

De dejlige krydrede chorizopølser giver masser af smag til retten og man kan ikke undgå at tænke sig mod sydlige himmelstrøg når man nyder denne ret.

Ingredienser
400 g Lammekød i tern (Cirka 2 x 2 cm. Det kan være fra bov eller klumpen.)
1 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber
1 Løg
4 fed Hvidløg
2 Rød peberfrugt
1 Gulerod (En stor. Brug flere hvis de er små)
1 spsk Olivenolie
2 spsk Tomatpure
2 dl Rødvin
1⁄2 dl Portvin
2 ds Hakket Tomater (Eller 700 gram passata)
2 tsk Røget paprika
1 1⁄2 spsk Paprika
1⁄2 tsk Cayennepeber
1⁄2 tsk Chilipulver
100 g Chorizo (Cirka)
  Krydderier (Salt, peber, )
Vejledning

Varm en stor sauterpande op og kom olien på når den er godt varm.

Giv kødet stegeskorpe ved at svitse det godt af på minimum 2 sider.

Krydr det med salt og peber.

I mellemtiden kan du hakke hvidløg, løg, rød peberfrugt og gulerødder i størrelser efter eget valg.

Tag kødet op af panden og læg det til side i en lille skål.

Kom olie på panden igen og steg grøntsagerne i 5 minutter ved middel varme.

Tilsæt tomatpure og lad det stege med i 2 minutter.

Kom herefter portvin og rødvin i og lad det simre i 10 minutter.

Tilsæt herefter hakkede tomater/passata, røget paprika, chili, cayennepeber og paprika og læg låg på.

Skru ned for blusset og lad det simre i 1,5 timer.

Skær din chorizopølse i mindre stykker og kom den i gryden og lad det simre videre i minimum 30 minutter.

Smag saucen til citronsaft, salt, peber, sukker og eddike.

Server f.eks. retten med polentagrød.

Spansk gryderet med chorizo

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier