Spanakopita

Spanakopita

30 min
30 min
4  Personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Hvis du ikke tidligere har smagt Spanakopita, så har du en stor smagsoplevelse til gode! Kombinationen af det fyldige spinat- og fetafyld og de papirstynde flager af filodej er helt eminent.
Om opskriften
Beskrivelse

Vegetarisk og autentisk græsk hverdagsret: Spanakopita.

Hvis du ikke tidligere har smagt Spanakopita, så har du en stor smagsoplevelse til gode! Kombinationen af det fyldige spinat- og fetafyld og de papirstynde flager af filodej er helt eminent. En simpel ret, der trods alt er aldeles delikat.

Denne opskrift er til 2 voksne og 2 børn. 

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad let at lave", skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg. De siger følgende om opskriften:

"Spanakopita er en græsk spinatpie, der kan spises varm, lun eller kold. Den kan serveres som forret eller hovedret, med tzatziki og brød til – og passer også godt til en buffet."

Ingredienser
  Filodej (8 ark)
Spinatfyld
450 g Spinat (Frossen, helbladet)
1 Løg
1 Porre
2 fed Hvidløg
2 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Fetafyld
200 g Feta
3 Æg
1⁄2 tsk Muskatnød (Friskrevet)
4 spsk Parmesan (Eller gruyère)
Til pensling
50 g Smeltet smør (Eller olivenolie. Cirka.)
Tilbehør
  Tzatziki
  Brød
Vejledning

SPINATFYLD

Optø spinaten, og tryk den fri for væde.

Pil og hak løget groft.

Skyl og snit porren.

Svits dem i olie på en stor pande, uden at de tager farve.

Hak hvidløg fint og tilsæt sammen med spinat.

Smag til med salt og peber.

Når væden er næsten helt fordampet, er fyldet færdigt.

Tag panden af varmen.

 

FETAFYLD

Smuldr fetaen i en skål.

Tilsæt resten af ingredienserne, og rør det sammen.

Bland spinatfyldet i fetafyldet.

SÅDAN SAMLER DU PIEN

Læg et ark filodej i et firkantet fad eller en bradepande (ca. 25 × 35 cm) – det må gerne hænge ud over kanterne.

Pensl dejen med olivenolie eller smeltet smør.

Læg 3 ark mere ovenpå – pensl det nye lag hver gang, og husk at holde den resterende dej tildækket af et fugtigt klæde.

Og lad bare dejen hænge ud over kanterne – den bliver herligt sprød og ser dekorativ ud. 

Fordel fyldet ovenpå, og læg 4 ark filodej over – pensl hvert lag.

Bag pien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier