Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

7 min
13 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Det her er ikke den ægte klassiske Spaghetti Carbonara. Vores fordanskede version indeholder fløde, hvidløg,hvidvin og hjemmelavet røget bacon i stedet for pancetta. Retten er ikke den ægte udgave, men den er super nem at lave og har masser af velsmag.
Om opskriften
Beskrivelse

Det her er ikke den ægte klassiske Spaghetti Carbonara. Vores fordanskede version indeholder fløde, hvidløg,hvidvin og hjemmelavet røget bacon i stedet for pancetta. Retten er ikke den ægte udgave, men den er super nem at lave og har masser af velsmag.

Carbonara er en af de få italienske pastaretter der ikke har en påkrævet pastatype til retten, så vi bruger typisk spaghetti eller penne til retten. I det her tilfælde har vi valgt spaghetti.

Ingredienser
250 g Spaghetti (Andre pastaer kan også bruges)
250 g Bacon (God kvalitet)
1 fed Hvidløg
1 Løg
5 g Smør
1 tsk Citronsaft
1⁄2 dl Hvidvin
100 g Parmesan
3 Æg
2 dl Fløde
  Krydderier (Salt og peber)
  Krydderurter (Basilikum til pynt)
Vejledning

Start med at sætte pastaen over og kog det 1 minut mindre end der anbefales på pakken.

I det her tilfælde fik spaghettien 7 i stedet for 8 minutter.

Spaghetti Carbonara

Skær din bacon i mindre stykker og læg det på en pande ved middelhøj varme. Steg det sprødt og tag det af panden. 

Hak løget og hvidløget i små stykker og steg det i smør og baconfedtet.

Når de har fået en smule farve (er blevet gyldne) tilsættes hvidvinen og lad det simre ved lav vame i 2 minutter.

I mellemtiden blandes æg, ost, fløde, citronsaft, salt og peber i en skål og røres godt rundt. Det skal hældes på panden sammen med en smule af væsken fra pastavandet.

Når pastaen er færdig i vandet, skal de næsten færdigkogte pastaer i saucen og lad det simre og sætte sig i 2 minutter.

Riv gerne lidt parmesan henover og pynt med basilikum.

Spaghetti Carbonara

Server med lidt brød til. F.eks. dette durumbrød.

Noter

Annonce: Hvis retten ikke er hurtig nok at lave for dig, så vil vi anbefale at du kigger på en måltidskasse

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier