Southern fried chicken

Southern fried chicken

12 t
10 min
4  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Lækker og velsmagende fried chicken, der efter en tur i frituregryde kan spises sammen med en dejlig dressing med sennep og honning.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og velsmagende fried chicken, der efter en tur i frituregryde kan spises sammen med en dejlig dressing med sennep og honning. 

Retten er sprængfyldt med de gode smage fra de amerikanske sydstater.

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Ingredienser
FRIED CHICKEN
1 kg Kyllingeoverlår (Udbenet og uden skind)
1 kg Andefedt
1 l Olie (Til fritering)
KRYDDERMIX TIL KYLLING
20 g Salt
3 g Peber (Sort)
1 g Stjerneanis
1 g Spidskommen
1 g Paprika
PANERING
100 g Mel
60 g Panko (Rasp)
25 g Løgpulver
15 g Paprika
6 g Krydderier (Piment d' Espelette)
5 g Spidskommen (Stødt)
2 g Hvidløgspulver
4 g Salt
140 g æggehvider
140 g Kærnemælk
320 g Yoghurt
HONEY-MUSTARDDRESSING
200 g Honning
175 g Sennep (Kryddersennep eller sød sennep)
5 g Citronsaft
2 g Salt
Vejledning

DAGEN FØR

Alle krydderierne blendes og gnides ind i kyllingeoverlårene.

Læg kyllingestykkerne i et fad med film henover og lad dem marinere på køl natten over.

 

PÅ DAGEN

Smelt andefedtet i en gryde og læg kyllingestykkerne i et ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.

Sæt gryden til at varme på middel til svag varme.

Andefedtet må ikke koge, kun småboble.

Lad kyllingelårene confitere i ca. 2 timer.

Tag et stykke kylling op og tjek, om det er blevet mørt.

Hvis det er mørt, tages gryden af varmen, og kyllingelårene hviler i andefedtet, til det har nået stuetemperatur.

Bland alle de tørre ingredienser til paneringen godt sammen i en skål og kom dem herefter i et lille fad.

Bland ligeledes æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en skål og kom det i et andet fad.

Vend de confiterede kyllingestykker først i de våde ingredienser og derefter i de tørre.

Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den op til ca. 170 °C.

Friter 3-4 stykker paneret kylling ad gangen, til de er sprøde og gyldne.

Læg dem på fedtsugende papir.

 

HONEY-MUSTARD-DRESSING

Alle ingredienser vejes af i en høj skål og blendes sammen med en stavblender for at sikre, at honningen er helt opløst, og at dressingen er emulgeret ordentligt.

Smag evt. til med mere citronsaft og honning.

 

SERVERING

Læg de friterede kyllingestykker i en pæn skål og server med honey-mustard-dressing til at dyppe i ved siden af.

Gerne akkompagneret af en serviet til fingrene.

Kilde

Gemyse

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Den udgives af Forlaget Muusmann og kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier