x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide rødkål

PER ASMUSSEN | 28. september 2018

Denne rødkål er et friskere alternativ til købe-rødkål og er et godt supplement til den fede julemad.

Rødkålen kan tilberedes op til en uge i forvejen. Det gør den virkelig velegnet til julemiddagen, hvor det handler om at tilberede det, du kan, i forvejen, så du undgår for meget stress og travlhed på selve dagen.


Sous vide rødkål

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Rødkål
  • 35 gram Æbleeddike
  • 8 gram Honning
  • 3 gram Salt
  • 2 stk. Laurbærblad

Sådan gør du

  • Snit rødkålen meget fint. 
    Læg kålen i en vakuumpose og tilsæt æbleeddike, salt, honning og laurbærblade.
    Tilbered rødkålen i sous vide i 120 minutter ved 85 grader.
    Tag posen op af vandbadet, men lad kålen blive deri.
    Køl posen ned med rindende, koldt vand og læg den på køl. Her kan den holde sig i op til en uge.
    Har du lavet kålen i forvejen, opvarmes den inden servering på følgende måde:
    Læg vakuumposen med rødkålen i en skål med varmt vand fra hanen. Lad den ligge i vandet i cirka 30 minutter eller til kålen er lun.

    Tag rødkålen ud af posen og læg den på et opvarmet serveringsfad. 
    Server straks!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.