ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide rødkål

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

2. december 2021
Rødkålen kan tilberedes op til en uge i forvejen. Det gør den virkelig velegnet til julemiddagen, hvor det handler om at tilberede det, du kan, i forvejen, så du undgår for meget stress og travlhed på selve dagen.
Rødkål sous vide

Opskrift på sous vide rødkål

Denne rødkål er et friskere alternativ til købe-rødkål og er et godt supplement til den fede julemad.

Rødkålen kan tilberedes op til en uge i forvejen. Det gør den virkelig velegnet til julemiddagen, hvor det handler om at tilberede det, du kan, i forvejen, så du undgår for meget stress og travlhed på selve dagen.

Se opskriften som en basis opskrift, hvor smagen af rødkål er det vigtigste, samtidig med at konsistensen er god. Hvis du vil have lidt mere bid i kålen, så tilbered den i 60 minutter og hvis du ønsker den helt uden bid, så giv den 2 timer.

Du kan sagtens komme julekrydderier i posen, f.eks. nelliker eller kanelstang og du kan slutte den af med valnødder og nektariner hvis du ønsker det.


Rødkål sous vide
Antal: 4 personer

Sous vide rødkål

Rødkålen kan tilberedes op til en uge i forvejen. Det gør den virkelig velegnet til julemiddagen, hvor det handler om at tilberede det, du kan, i forvejen, så du undgår for meget stress og travlhed på selve dagen.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Salat, Syltning, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Grej

  • Sous Vide "ZWILLING FRESH & SAVE Sous-vide startersættet" (Annonce)

Ingredienser

  • 250 gram Rødkål
  • 20 gram Æbleeddike
  • 10 gram Honning
  • 1/2 tsk. Salt
  • 2 stk. Laurbærblad

Sådan gør du

  • Snit rødkålen relativ fint.
  • Læg kålen i en vakuumpose og tilsæt æbleeddike, salt, honning og laurbærblade.
  • Tilbered rødkålen i sous vide i halvanden time ved 85 grader.
  • Tag posen op af vandbadet, og server straks.
  • Opskriften kan med fordel laves i store portioner, men så lav den i flere poser med 250 gram kål i hver. Tilbered dem alle samtidig og når de tages op af vandbadet, så køl posen ned så hurtigt som overhoved muligt. Jeg kommer typisk isterninger i koldt vand i vasken. Tør poserne af og put dem direkte på køl eller frost. På køl kan den holde sig en lille uges tid og på frost kan den holde sig et par måneder.
  • Har du lavet kålen i forvejen, opvarmes den inden servering på følgende måde:
  • Læg vakuumposen med rødkålen i en skål med varmt vand fra hanen. Lad den ligge i vandet i cirka 30 minutter eller til kålen er lun. Ellers så kan du lune den i cirka 10-15 minutter ved 80 grader i din sous vide.
  • Tag rødkålen ud af posen og læg den på et opvarmet serveringsfad. 
  • Server straks!
  • Velbekomme.

Noter

Rødkål sous vide