Sous Vide Roastbeef

Sous Vide Roastbeef

8 t
10 min
6  Personer
Profile picture for user Benjamin
Benjamin
Amatør

Roastbeef skæres af tykstegsfilet eller inderlår, men kan også være skåret af klump. 🍴 Stykkerne kommer alle fra oksens bagben og er blandt de mest fedtfattige stykker på dyret. 🥩 Kødet bliver mørt, hvis det er rigtig tilberedt. 🍴 Det er en virkelig lækker smagsoplevelse.
Udfordringen i at stege en roastbeef er, at den nemt bliver tør og kedelig, da det kan være vanskeligt at styre temperaturen. Løsningen er at tilberede kødet i sous vide, da du her kan styre temperaturen 100%. Det giver dig mulighed for at servere den perfekte roastbeef - hver gang! ✅  

Om opskriften
Beskrivelse

Roastbeef skæres af tykstegsfilet eller inderlår, men kan også være skåret af klump. Stykkerne kommer alle fra oksens bagben og er blandt de mest fedtfattige stykker på dyret. Kødet bliver mørt, hvis det er rigtig tilberedt. Det er en virkelig lækker smagsoplevelse.
Udfordringen i at stege en roastbeef er, at den nemt bliver tør og kedelig, da det kan være vanskeligt at styre temperaturen. Løsningen er at tilberede kødet i sous vide, da du her kan styre temperaturen 100%. Det giver dig mulighed for at servere den perfekte roastbeef - hver gang!  

Ingredienser
1 Roastbeef
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Hvis din roastbeef ikke er snøret, skal du starte med at gøre det selv (få evt. slagteren til at gøre det for dig, hvis du er usikker på metoden). Snøren sørger for at holde kødet sammen under tilberedningen. 

Krydr kødet godt med salt og peber og vakuumpak kødet.

Tilbered kødet i 8 timer ved 54 grader i sous vide/vandbad.

Tag kødet ud af posen og tør overfladen godt af.

Sørg for at din grill eller pande er så varm som overhovedet muligt, inden du kommer kødet derpå. Kødet er færdigtilberedt, så det skal blot have stegeskorpe, inden det serveres.

Steg kødet i cirka 30 sekunder på hver side, til det har en flot stegeskorpe.

Inden du skærer kødet ud, fjernes snøren, og kødet skæres i tynde skiver.

 

Noter

Server roastbeef med f.eks. bagte kartofler eller flødekartofler samt en grøn salat med en god olie/eddikedressing. 

Du kan også servere kødet koldt med kold kartoffelsalat som tilbehør - så er retten også egnet som en lækker frokostret.  


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Oak Ridge Ancient. Oak Ridge Ancient er 35 % fransk- og 35 % amerikansk. Har lagt på eg i 14 mdr. og herefter ståltank indtil 5 mdr. før flaskelagring

Følgende ord er ofte brugt til at beskrive smagen af Oak Ridge Ancient: Brombær, solbær, blomme, granatæble og rose. I smagen er der tydelige noter af hvid chokolade og vanilje. Har lagt på eg i 14 mdr. og herefter ståltank indtil 5 mdr. før flaskelagring. Rødt kød til fed rødvin!

Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren
Profile picture for user Benjamin
Benjamin
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier