Sous vide rabarber med rabarberis

Sous vide rabarber med rabarberis

1 t, 25 min
2 t
4  Portioner
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
To slags rabarber: Rabarberstykkerne er helt tilberedt, men har stadig bid og en fin sødme, og rabarberisen er på samme tid fed og frisk.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig sød og syrlig ret der virkelig viser hvad sous vide kan gøre i det søde køkken.

Vi har opskriften fra bogen: "Sous vide i dit eget køkken" og forfatteren Karsten Tanggard siger følgende om opskriften:

"To slags rabarber: Rabarberstykkerne er helt tilberedt, men har stadig bid og en fin sødme, og rabarberisen er på samme tid fed og frisk. De ristede nødder giver et strejf af karamel og et godt bid."

Ingredienser
Sous vide rabarber
1 Vaniljestang
200 g Sukker
400 g Rabarber
Rabarberis
  Rabarberkompot (1/2 del)
  Vaniljeiscreme (1/2 del)
Ristede nødder
  Hasselnødder (70-100 gram. )
Vejledning

1. Skrab kornene fra en vaniljestang ud i 200 g sukker (mere, hvis rabarberne ikke er helt modne).

2. Skær 400 gram rabarber i 2-3 cm stykker og bland dem med 135 gram af sukkeret.

3. Vakuumer og tilbered dem sous vide ved 60° i 1 time (de skal netop give efter, når man trykker på posen). Afkøl.

4. Si evt. væden fra og kog ind til det halve.

5. Lav en rabarberis (frys lige dele vaniljeiscreme og blendet rabarberkompot tilberedt sous vide ved 80° i 20-30 min.).

6. Anret 100 gram rabarber på en tallerken, og tilføj en stor kugle rabarberis og pynt med ristede nødder


Redaktion: Rist f.eks. nødderne i ovnen ved 120-130 grader i cirka 15 minutter. De skal være let gyldne og hakkes derefter.

Noter

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

• Bagte rabarber med fed yoghurt, sødet med vaniljesukker.

• Tilbehør (evt. sødet lidt mindre end ellers) til vildt og svinekød.

• Trifli: Blandet med karamelliserede brødkrummer/knuste makroner og flødeskum.

• Som fyld (evt. sammen med en vaniljecreme) i en sød mørdejsbund.

• Blendet til marmelade.

• Afkølet ovenpå morgenyoghurten.

Kilde

Fotos: Aage og Karsten Tanggaard.


Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier