Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous Vide Polenta

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

8. april 2018
Vi tilbereder den med sous vide metoden for derefter at stege den på panden. Det sikrer at du ikke skal stå over den i den relativ lange kogetid, da den ikke brænder på.

Opskrift på sous vide polenta

Polenta er gryn malet på majs. Typisk koges den og derefter kan man bage, stege eller grille den.

Vi tilbereder den med sous vide metoden for derefter at stege den på panden. Det sikrer at du ikke skal stå over den i den relativ lange kogetid, da den ikke brænder på.


Antal: 8 personer

Sous Vide Polenta

Vi tilbereder den med sous vide metoden for derefter at stege den på panden. Det sikrer at du ikke skal stå over den i den relativ lange kogetid, da den ikke brænder på.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Polenta
  • 5 deciliter Vand
  • 3 deciliter Hønsefond
  • 2 deciliter Mælk
  • 80 gram Smør Skåret i små firkanter
  • 50 gram Parmesan Revet

Sådan gør du

Polentagrød

  • Start vandbaddet på 85 grader.
  • Skær smørret i små firkanter og riv parmesanen.
  • Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt i det.
  • Hæld væsken i en vakuumpose og svejs den uden at trække luften ud.
  • Tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 85 grader.
  • Efter de 2 timer tages posen op af vandbadet og posens indhold skal hældes i en skål.
  • Server enten retten straks som en mos. 

Stegt Polenta

  • Når polentaen er hældt i en skål, skal det sættes i køleskabet og køles ned.
  • Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 
  • Vi skar polentaen i skiver og stegte dem i olie på panden.
  • Det kræver høj varme for at få dem sprøde. 

Noter

I stedet for mælk og hønsefond kan du sagtens "nøjes" med at bruge vand.