Opskrift på sous vide polenta
Polenta er gryn malet på majs. Typisk koges den og derefter kan man bage, stege eller grille den.
Vi tilbereder den med sous vide metoden for derefter at stege den på panden. Det sikrer at du ikke skal stå over den i den relativ lange kogetid, da den ikke brænder på.
Sous Vide Polenta
Ingredienser
- 200 gram Polenta
- 5 deciliter Vand
- 3 deciliter Hønsefond
- 2 deciliter Mælk
- 80 gram Smør Skåret i små firkanter
- 50 gram Parmesan Revet
Sådan gør du
Polentagrød
- Start vandbaddet på 85 grader.
- Skær smørret i små firkanter og riv parmesanen.
- Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt i det.
- Hæld væsken i en vakuumpose og svejs den uden at trække luften ud.
- Tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 85 grader.
- Efter de 2 timer tages posen op af vandbadet og posens indhold skal hældes i en skål.
- Server enten retten straks som en mos.
Stegt Polenta
- Når polentaen er hældt i en skål, skal det sættes i køleskabet og køles ned.
- Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det.
- Vi skar polentaen i skiver og stegte dem i olie på panden.
- Det kræver høj varme for at få dem sprøde.