Sous vide majskolbe

Sous vide majskolbe

5 min
1 t
4  Portioner
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Ved hjælp af sous vide teknikken kan man få en dyb smag af majs, der er velegnet til at spise direkte af kolben.
Om opskriften
Beskrivelse

Ved hjælp af sous vide teknikken kan man få en dyb smag af majs, der er velegnet til at spise direkte af kolben.

Vi har opskriften fra bogen: "Sous vide 2.0 - Opskrifter, teknik, tips og tricks" hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:

"Majskolberne har en fyldig, men alligevel frisk grøntsagssmag. De har godt af syrligt modspil som salsaen af rå tomater, rødløg og bladselleri. Med smør til at give fedme og salt har man en komplet ret, men de kan også serveres som tilbehør til kød, hvis man vil have mere umami."
Ingredienser
Sous vide majskolber
4 Majskolber
30 g Smør
Tomatsalsa
250 g Tomater (I 1 cm tern)
50 g Rødløg (I 5 mm tern)
50 g Bladselleri (I 5 mm tern)
20 g Purløg (Finthakket)
Vejledning

1. Tilbered majskolberne med smør og salt efter smag (her er brugt 75°/1:00).

2. Vend grøntsagerne i en olie/rødvinseddike-dressing.

Noter

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

• Med smør og salt.

• Med stærk tomatsauce.

• Med smør tilsat krydderier som citron, persille,
koriander eller timian.

• Med smør og høvlet parmesan (eller sprøde
parmesanchips).

• Med smør, sprødstegte bacontern og masser af purløg.

Kilde

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier