Sous vide løgkompot (løgmarmelade)

Sous vide løgkompot (løgmarmelade)

  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Det lækkert syrligtsøde og fede element, der passer godt til en god bøf, smurt i sandwichen eller ovenpå kødpålæg og ost.
Om opskriften
Beskrivelse

Løgkompot er noget, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge, eksempelvis smurt i en sandwich, ovenpå kødpålæg eller ost eller som et lækkert modspil til en rigtig god bøf. Også i det søde køkken kan løgkompot anvendes, og det er generelt et element, der kan bidrage med en god syrligtsød fedme.

Løgkompot minder langt hen ad vejen om "almindelig" frugtmarmelade, men fordi den er lavet på løg, bliver den både sød og syrlig i smagen, ligesom olien giver den skønne fedme.

Ved at tilberede det i sous vide bliver smagene virkelig presset ind i ingredienserne

Sous vide løgkompot (løgmarmelade)

 

Sous vide løgkompot (løgmarmelade) opskrift

Ingredienser
6 Rødløg
4 spsk Olivenolie
100 ml Æbleeddike
4 spsk Balsamico
4 spsk Sukker
6 spsk Frisk timian
2 spsk Honning
  Salt og peber (fra kværn)
Vejledning
  1. Skær løget i skiver.

  2. Bland alle ingredienser godt og grundigt sammen i en skål og kom det efterfølgende i vakuumposen.

  3. Vakuumér posen, så den slutter helt tæt omkring råvarerne.

  4. Læg posen i vandbadet i 2 timer ved 85 grader celsius. Mindre tid vil give løgene mere bid, mens længere tid gør dem mere bløde.

  5. Tag posen op af vandet og lad det køle lidt af, inden posen lægges i køleskabet.

  6. Lad det ligge på køl indtil servering - gerne i mange timer. Så længe posen ikke er brudt, kan den holde sig i adskillige uger i køleskabet. Hæld det på glas, når posen brydes.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier