Sous vide lammeklump

Sous vide lammeklump

2 min
2 t, 35 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Dansk lam smager fantastisk. ✅ Her har vi ved hjælp af sous vide teknikken og krogmodning jagtet at få det mest optimale ud af en lækker lammeklump. Klumpen er udskåret af toppen af en lammekølle, der er tørmodning i 60 dage. ✅

Om opskriften
Beskrivelse

Dansk lam smager fantastisk. Her har vi ved hjælp af sous vide teknikken og krogmodning jagtet at få det mest optimale ud af en lækker lammeklump. Klumpen er udskåret af toppen af en lammekølle, der er tørmodning i 60 dage.

Ingredienser
1 Lammeklump (Krogmodnet i 60 dage)
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Lammeklump skal normalt tilberedes i mange timer i sous vide, men vores udskæring er lidt speciel.

Den er udskåret af lammekøllen fra et dansk lam, der er krogmodnet/dryaged i 60 dage i eget modningsskab.

Lammeklump

Normalt anbefales det at lam tørmodnes i 2-3 uger, så kødet opnår en kraftig umami-smag og er utrolig mørt.

Derfor valgte vi at tilberede kødet i kun 2,5 timer.

Kødet blev kort afpudset og krydret med salt og peber.

Herefter pakket i en vakuumpose og tilberedt sous vide/vandbad i 2,5 timer ved 56 grader.

Kødet blev pakket ud af vakuumposen og duppet tørt med et viskestykke.

Herefter fik det en tur med en gasbrænder for at få stegeskorpe.

 

Sous vide lammeklump

Grunden til at vi valgte gasbrænderen frem for panden/grillen er klumpens form. Da den nærmest er kuglerund, er det meget nemmere at give alle hjørnerne den lækre stegeskorpe ved hjælp af brænderen.

Kødet blev herefter skåret i tynde skiver og krydret med en god flagesalt og friskkværnet peber.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Sociale medier