Sous Vide Lammechups

Sous Vide Lammechups

20 min
2 t
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Lammechups er koteletter udskæret af lammeryggens lammecarret.✅ De er ret små, så man skal være forsigtig når man tilbereder dem👌 så vi brugte sous vide teknikken til det. 

Retten serveres med langtidsovvnstegte kartofler og hvidløg og grønne bønner.

Om opskriften
Beskrivelse

Lammechups er koteletter udskæret af lammeryggens lammecarret. De er ret små, så man skal være forsigtig når man tilbereder dem, så vi brugte sous vide teknikken til det. 

Retten serveres med langtidsovvnstegte kartofler og hvidløg og grønne bønner.

Ingredienser
600 g Kartoffel
4 g Salt
2 spsk Olie
  Krydderier (Salt, peber og frisk rosmarin)
4 fed Hvidløg
4 Lammechups
  Krydderier (Salt og peber)
50 g Haricots Vert (Frosne)
Vejledning

Langtidsstegte kartofler og hvidløg

Start med at tænde ovnen 150 grader i almindelig ovn. 

Skrub kartoflerne og kog dem i 10 minutter i rigelig saltet vand. Lad rosmarinstilkene fra 5 sekunder i vandet også.

Lad dem dampe af i minimum 10 minutter inden de skal videretilberedes i ovnen.

Find et ildfast fad og placer rosmarinstilkene, saltet og peberet der i og vend kartoflerne og hvidløgene (stadig med skindet på) rundt i det.

Giv det hele 1 time i ovnen og vende det og giv dem en time mere.

Kartoflerne er nu bløde indeni og lækre sprøde uden på. Pil hvidløgene, men vær forsigtig, da de er er super bløde og møre.

Langtidsstegte kartofler

 

Lammechups Sous Vide

Krydr kødet og vakuumpak det.

Tilbered det sous vide i 1 time og 10 minutter.

Tag det ud af vakuumposen og tør det godt af, enten med et viskestykke eller køkkenrulle.

Lambchups

Varm en pande eller en grill op til høj varme og giv kødet 5-7 sekunder på hver side og server straks. 

 

Haricots Verts

Vi bruger altid frosne haricots verts (grønne bønner) til vores måltider. Tag en passende mængde op ad fryseren og kog dem i 1 minut. Så er de tilberedte og har tilpas nok bid.

Vi hælder typisk kogende vand direkte på dem fra vores kogende vandhane. 

 

Servering

Server det hele samlet og sørg for at drysse en god flagesalt ud over kødet.

Brug f.eks. et skive toastbrød som du smører med det bagte hvidløg, der nærmest har konsistens som smør. 

Sous Vide Lammechups

Noter

Vores kød kom fra et dansk lam, der var krogmodnet/dryaged. Vi anbefaler at tilføje hvidløgspulver og rosmarin/timian i vakuumposen hvis det ikke er dansk lam, samt at tilberede det 15 minutter længere hvis det ikke er krogmodnet

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier