Sous vide kyllingebryst med sprødt skind

Sous vide kyllingebryst med sprødt skind

15 min
1 t, 25 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅Det saftige kyllingebryst Serveres med kogte kartofler, sovs lavet på kyllingens skrog og "brændte" porrer marineret i gastrik.

Om opskriften
Beskrivelse

Det saftige kyllingebryst Serveres med kogte kartofler, sovs lavet på kyllingens skrog og "brændte" porrer marineret i gastrik.

Edit: Jeg kan anbefale, at du ser denne opskrift på sous vide kyllingebryst.


Se en teaser til vores video hvor vi laver kyllingebryst sous vide her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.


Ingredienser
1 Hel Kylling
1 spsk Andefedt
8 Kartoffel
2 spsk Citronsaft
1 Gulerod (Gerne stor)
1 Porre
2 spsk Hvedemel
2 dl Mælk
1 dl Fløde
1 spsk Gastrik
  Krydderier (Salt, peber)
Vejledning

Parter din hele kylling. Det er vigtigt at du beholder skindet på bryststykkerne. I nedenstående video kan du blive inspireret af hvordan man gør det.

Skær desuden forsigtigt skindet af kyllingen underside og flad det ud på et skærebræt. 

Kyllingebryst sous vide

Til den her opskrift skal bryststykkerne med skind og skroget bruges.

Til at starte med skal kyllingebrysterne have salt på skindet og en del peber og lidt salt på kødsiden. Derefter tilsættes 1 teskefuld andefedt til hver af stykkerne hvorefter de vakuumpakkes.

Kyllingebryst sous vide

De skal tilberedes sous vide/vandbad i 1 time og 1 kvarter ved 62 grader. 

Kødet pakkes ud og saftens bruges til sovsen. Kødet skal duppes godt tørt med køkkenrulle eller et viskestykke. 

Skindet steges sprødt på en mellemvarm tør pande i et par minutter på skindsiden og 20-30 sekunder på kødsiden. Det er hermed klar til servering.

 

Ekstra sprødt skind

Kyllingeskind

Salt det ekstra skind på skærebrættet og læg det på bagepapir i ovnen med bagepapir og et tungt ildfast fad hen over. Giv det ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft og fjern forsigtigt skindet fra ovnen/bagepapiret og det er klar til servering.

Sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind

"Brændte" porrer

Brændte porrer

Toppen af porren og det yderste lag fjernes hvorefter den skæres i 4 mundrette stykker og tilberedes i ovnen 45-60 minutter i ved 180 grader varmluft. De bliver sorte hele vejen rundt og skal tages ud og smøres ind i gastrik. Herefter skal de have 15 minutter i ovnen igen og de er klar til servering.

Brændte porrer

Du kan se hvordan der laves gastrik i den her opskrift.

 

Kogte kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem over på tværs, så de alle har cirka samme størrelse. Kog dem i vand med citronsaften og salt til de er møre. Det tager ca. 15-25 minutter afhængig af kartoflens sort og årstiden.

Fjern vandet og de er klar til servering.

 

Kyllingesovs

Find en gryde der er stor nok til skroget fra kyllingen. Klip/skær det i mindre stykker og tilsæt vand, en gulerød skåret i mindre stykker samt resterne fra porrerne - dvs. skrællen og toppen. Tilsæt et par peberkorn og laurbærblade og lad det koge i 60 minutter. 

Sigt "suppen" og tilsæt gulerodsstykkerne og blend det. Det er med til at jævne sovsen.

Find en ny gryde og lav en opbagt sovs. Smelt 15 gram smør og tilsæt melen under kraftig omrøring. Tilsæt mælken og bliv ved med at piske mens fløden, væsken fra posen med kyllingebryster samt den blendede suppe. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft/gastrik.

Kyllingebryst sous vide

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier