x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Kalvefilet

BENJAMIN | 10. januar 2019

Dejlig lækker kalvefilet, der først blev tørmodnet i 16 dage og tilberedt sous vide.

Kalvekød er generelt mildt og fint i smagen og sous vide teknikken sikrer at den bibeholder sin gode smag. 


Sous Vide Kalvefilet

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 timer 40 minutter
Antal: 8 Portioner
Forfatter: Benjamin

Ingredienser

  • 2 kilogram Kalvefilet
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Efter en tur hos min lokale slagter fik jeg købt 3,5 kg kalvefilet fra en nyslagtet kalv.
    Den blev hængt til modning i et modningsskab.
    Det friske kød så sådan ud da jeg fik det hjem:
    Kalvefilet
    Da det kun hang i en krog, blev det trukket skævt. Derfor blev det lagt på en rist efter 6 dage. 
    Kalvefilet
    Det fik sin form tilbage og efter 10 dage blev det tilberedt 1,5 kg skåret fra og tilberedt.
    Resten kom tilbage i skabet til videremodning.
    Sådan så stegen ud afpudset::
    Kalvefilet
    Herefter fik det 6 dage mere i skabet, hvilket endte med at være 16 dage samlet set:
    Kalvefilet
    Kalvefilet
    Kødudskæringen var ikke perfekte til modne på. Der manglede benene. Det gør at den tørre skorpe hurtigt "æder" for meget af kødet. 
    Derfor skar jeg alle senerne og fedtet fra kødet. Det plejer jeg bestemt ikke at gøre.
    Kalvefilet
    Kalvefilet
    Kalvefilet
    Kalvefilet
    Herefter fik kødet peber fra kværn og flagesalt og blev vakuumeret.
    Herefter blev det tillberedt sous vide i 3,5 timer ved 55 grader.
    Kalvefilet
    Herefter blev det tørret af og brunet af ved høj varme i smør på panden.
    Kalvefilet
    Det smagte godt, men jeg savnede noget fedtkant. Derfor vil jeg ikke vælge at tørmodne på denne udskæring uden ben en anden gang.

Om forfatteren