Sous vide hummerhale

Sous vide hummerhale

5 min
35 min
4  Portioner
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
✅Uimodståelige hummerhaler i sous vide! ✅Hummerhaler er en delikatesse, og sæsonen for hummer er i fuld gang! ✅Den danske hummersæson går nemlig helt fra april til oktober måned.
Om opskriften
Beskrivelse

Uimodståelige hummerhaler i sous vide!

Hummerhaler er en delikatesse, og sæsonen for hummer er i fuld gang! Den danske hummersæson går nemlig helt fra april til oktober måned.

Vi har opskriften fra bogen: "Sous vide 2.0 - Opskrifter, teknik, tips og tricks" hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:

"I denne forret har hummerhalen en sød og stærk smag af hav og skaldyr, som suppleres af aspargesenes sødme, salt knas fra nødder og parmesanflager.

Det bindes sammen af fedmen fra mayonnaisen. Friskt eller ristet brød giver ekstra sprødhed og fylde."

Ingredienser
250 g Hummerhale
80 g Mandler (Eller cashewnødder. Ristede i olie, saltede og hakket groft.)
50 g Mayonnaise
10 g Dild (Finthakket)
150 g Asparges
40 g Parmesan
4 skv Brød (Kan udelades)
Vejledning

1. Tilbered asparges.

2. Tilbered hummerhalerne efter smag (her er brugt 60°/0:25).

3. Rør dilden i mayonnaisen og smag til med citronsaft.

4. Grill aspargesene 30 sek. på en ultravarm grillpande.

5. Rist evt. hummerhalerne meget kort ved middel varme i lidt smør.

6. Anret og høvl parmesanspåner over.

Noter

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

• Hummerhale-cocktail på toast.

• Terrin med hakkede æggehvider, krydderurter, tomatconcassé og aspargesstykker i gele af hummerfond.

• Kolde med en dressing af olie, citronsaft, chili og hvidløg.

• Kolde med en stærk sauce med citron, tomatpure og chili, evt. revet peberrod.

• Tomattern og sauce af kokosmælk.

• Æggepasta vendt i indkogt hummerfond og flødestuvede porrestykker.

Kilde

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier