x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide hel kylling

PLINDSTRUP | 21. maj 2019
Hel kylling, tilberedt sous vide, derefter ovnstegt. Man kan sagtens lave en hel kylling sous vide, uden at flække den eller fylde den med fars

Hel kylling, tilberedt sous vide, derefter ovnstegt.

Man kan sagtens lave en hel kylling sous vide, uden at flække den eller fylde den med fars.

Man skal blot sørge for at vakuumposen fyldes med vand, så kyllingens hulrum er fyldt ud med vand og vandet omslutter kyllingen i posen.

Har du en kammervakuumpakker, så kan du nemt vakuumpakke væske.

Har du ikke, så brug en zip-luk pose – så kan du, med lidt snilde, sagtens lukke posen, med kylling og vand i og opnå næsten samme resultat.


Sous vide hel kylling

Hel kylling, tilberedt sous vide, derefter ovnstegt. Man kan sagtens lave en hel kylling sous vide, uden at flække den eller fylde den med fars
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Forb. tid: 6 timer 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Plindstrup

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling I vakuumposen
  • Gulerødder I vakuumposen
  • Løg I vakuumposen
  • Hvidløg I vakuumposen
  • Peberkorn I vakuumposen
  • Frisk timian I vakuumposen
  • Salt Til ovnstegningen
  • Peber Til ovnstegningen
  • Olivenolie Til ovnstegningen
  • Citron Til ovnstegningen
  • Hvidløg Til ovnstegningen
  • Frisk timian Til ovnstegningen

Sådan gør du

  • Put kylling, gulerødder, løg, hvidløg, peberkorn og timian i posen.
    Hæld vand i, så vandet udfylder hulrummet og dækker hele kyllingen.
    Vakuumpak. 
    Bemærk at du selvfølgelig kan bruger de urter, grøntsager og andre smagsgivere du måtte ønske.
    Tilbered kyllingen ved 64 ºC i 6 timer.
    Tag kyllingen op af posen, hæld væske ud af hulrummet og tør den godt af med køkkenrulle.
    Lad den stå 10 min og tør efter igen.
    -
    Imens kan du tage alt væsken fra posen og hælde i en gryde.
    Denne fond smager fantastisk.
    Kog den op og skum urenheder væk.
    Har du et osteklæde, så sigt gerne fonden igennem.
    Du kan, som du kan se på billederne, opnå en utrolig ren og klar fond/suppe.
    Kog yderligere ind og brug den til sovs eller undlad at koge den ind og gem den til næste gang du skal lave suppe.
    -
    Læg kyllingen i et ovnfast fad.
    Gnub kyllingen med olivenolie, salt og peber.
    Jeg valgte også at smide lidt citron, hvidløg og timian ned i fadet.
    Giv kyllingen 250-270 ºC i cirka 10 minutter.
    Lad herefter kyllingen hvile i 5 min, før du skærer den ud.
     
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Sous vide hel kylling
    Resultat: Mørt og meget saftigt kød.
    Svagt rosa i brystet og rosa ved leddene på lårene.
    Virkelig god smag.
    Det er ikke sidste gang ?

Noter

Er du nervøs for den svage rosa farve, så sæt temperaturen til 68 ºC

Om forfatteren