Sous Vide Gulerødder

Sous Vide Gulerødder

5 min
1 t
10  stk.
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Grønsager har ofte et lidt blakket ry og kan tit ende med at blive for udkogte og spille en sekundær rolle på middagsbordet. Det er du ude over med denne opskrift!
Om opskriften
Beskrivelse

Grønsager har ofte et lidt blakket ry og kan tit ende med at blive for udkogte og spille en sekundær rolle på middagsbordet.

Det vi ofte ikke tænker over er, hvor lidt opmærksomhed vi giver dem i forhold til resten af måltidet. Tænk lige på hvor meget tid du bruger på at sørge for at stegen eller bøffen sidder lige skabet og noget af den kærlighed/opmærksomhed burde man bruge på ens grønsager. 

Hvis man ikke har tiden eller overskuddet til det, så er sous vide metoden perfekt til at sørge for at dine grønsager beholder smagen og ikke skylles ud med kogevandet. 

For at give dem ekstra smag, kan overfladen karamelliseres ved hjælp af en gasbrænder eller en hurtig tur på panden/grillen.

Ingredienser
10 Gulerod
  Krydderurter (Estragon og timian)
15 g Smør
1 knsp Olie (Trøffelolie)
1 knsp Salt
Vejledning

Start med at at lægge krydderurterne i kogt vand i et par sekunder, så du er sikker på at jordrester/bakterier fjernes. Skræl gulerødderne men behold toppen på, da det visuelt ser flot ud.

Læg gulerødderne, smørret, olien og krydderurterne i en pose og vakuumpak den.

Tilbered dem i sous vide/vandbad ved 84 grader i 1 time.

Steg dem lynhurtigt på en pande/grill så de får en smule farve og karamelliseres. 

Er derefter klar til servering - velbekomme

Kilde

Skrevet af: Molekymi.dk

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier