Sous Vide Fried Chicken Bacon Burger

Sous Vide Fried Chicken Bacon Burger

20 min
2 t, 30 min
4  personer
Sebastian Jespersen
✅Lækker og saftig burger🍔med fried chicken, bacon, salat, tomat, rødløg, chili mayonnaise og sweet chili sauce, tilføj evt. også jalapenos hvis der skal være ekstra spicy.

Jeg brugte noget Hopballe Mølle kylling fra www.steak-out.dk, jeg vil anbefale at købe frilands eller øko.

Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og saftig burger med fried chicken, bacon, syltede rødløg, chili mayonnaise, jalapenos, sweet chili sauce og onion rings.

Jeg brugte noget Hopballe Mølle kylling fra www.steak-out.dk, jeg vil anbefale at købe frilands eller øko.

Ingredienser
800 g Kyllingebryst
1 pk Bacon
1 Chilimayonnaise
1 Sød chilisauce
3 dl Hvedemel
3 Æg
3 dl Panko Rasp
2 dl Mælk
1 Syltede rødløg
4 Brioche Burgerboller
4 dl Raps olie (1 dm)
3 Løg
Vejledning

Tænd din Sous Vide på 60 grader.

Ta’ din kylling, halver den på langs, derefter vakuumerer du den, og putter den i vandbadet i 2 timer.

Her kan du allerede stege baconen på forhånd, så det ikke bliver så hektisk lige inden servering. Nu kan du også skærer nogle flotte store ringe ud af løgene.

Når kyllingen er ved at være færdig, tænder du ovnen på 200 grader celsius, så den er klar til burger bollen - alternativt kan du riste bollen.

Når kyllingen er færdig, duppes den tør, og der skal gøres tre skåle klar med mel, æg, og panko og den rulles derefter i blandingerne, i netop den rækkefølge. Når du har rullet kyllingerne, skal du rulle løg ringene i melet, og blande æg blandingen sammen med melet, tilsætte lidt mælk og piske til det danner en pandekage agtig masse. Den skal løgringene dyppes i, og så efterfølgende rulles i panko.

Tænd en dyb pande på medium til høj varme og hæld rigeligt med olie i den - cirka 4 dl rapsolie i panden. Du kan se den er klar, når det bobler i siderne.

Så skal burgerbollen i ovnen.

Når panden er varm så ligges kyllingen og løgringene i - de skal ikke have længe, kun lige så pankoen ser lækker og gylden brun ud, vend den et par gange. kyllingen er jo faktisk allerede færdig tilberedt Sous Vide. 

Herefter skal brødet bare ud af ovnen og kyllingen af panden og så skal der bygges burger. Server med pomfritter eller lignende.

God fornøjelse og god appetit.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Sebastian Jespersen
Bio
Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier