x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide FlankSteak…. Sådan gør du

PER ASMUSSEN | 1. juni 2018

Flanksteaken er for mange en grill-klassiker, der hører sommersæsonen til. I denne opskrift får du en flanksteak tilberedt sous vide, hvilket sikrer kødets saftighed, smag og mørhed – og så kan du tilmed tilberede den året rundt.

Vores variant af flank steak tilberedt sous vide er marineret med rapsolie, hvidløg, rosmarin og persille.

Er du ny ud i sous vide-verdenen? Bare rolig, vi forklarer processen og giver dig herunder en udførlig gennemgang trin for trin.


Sous vide FlankSteak.... Sådan gør du

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Flanksteak, oksekød
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: AndersC

Ingredienser

  • 2 stk. Flanksteak
  • 2 spsk. Olie Rapsolie
  • Krydderurter Rosmarin og persille
  • 2 fed Hvidløg
  • Smør Til stegningen

Sådan gør du

  • Skold hurtigt dit hvidløg, frisk rosmarin og persille under kogende vand.
    Hak det fint og bland det sammen med olien i bunden af en vakuumpose.
    Læg din flanksteak ned i posen og massér olieblandingen godt rundt.
    Vakuumpak posen og tilbered kødet sous vide/vandbad i 2 timer ved 54 grader.
    Tag kødet ud af posen og dup det værste fugt af med køkkenrulle.
    Varm en pande op på maksimal varme og når den er rygende varm, tilsæt da smør og herefter din flanksteak.
    Brun det i cirka 30 sekunder på hver side og tag det af panden.
    Skær kødet i tynde skiver, skråt udad fra dig selv. Det skal skæres på tværs af kødfibrene. 
    Se hele videoen med processen herunder:

Noter

Er du mere til en grillet udgave af flanksteak, så har vi en opskrift her.
 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Følg min kanal på Youtube her.