Sous Vide Flæskesvær

Sous Vide Flæskesvær

5 min
2 t, 5 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Lækre hjemmelavede flæskesvær med et perfekt og knasende sprødt bid! Den mest optimale tilberedningsmetode for et sprødt resultat. Se tid og temperatur her.
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemme hos os elsker vi sous vide - og så elsker vi flæskesvær!

De kan knap nok komme ud af ovnen, før min glubske kone og 3-årige datter står på spring for at spise dem.

Sous Vide Flæskesvær

Der er efterhånden ikke den metode, jeg ikke har afprøvet på dem efterhånden: Friture, krogmodning, trykkogning, dehydrering, kogning... men det her er mit første forsøg med at tilberede dem i sous vide! Og jeg kan godt afsløre, at det bestemt ikke bliver sidste gang.

Min lokale slagter har som regel ekstra svinehud liggende, og ellers kan man altid spørge, om at han vil lægge noget til side, næste gang han får gris hjem. På den måde får vi ofte svinehud, som jeg hele tiden arbejder på at "perfektionere" til de ultimativt sprødeste og lækreste svær.

Sous Vide Flæskesvær

 

Sous Vide Flæskesvær opskrift

Jeg regner med cirka 1 - 2 teskeer salt pr. 100 gram svær.

Ingredienser
300 g Flæskesvær (Svinehud)
4 tsk Salt (fint)
Vejledning
  1. Skær slaget ud i strimler på den korte led i den bredde, du selv foretrækker.

  2. Læg strimlerne i vakuumposen, så de ligger samlet i ét fladt lag uden at overlappe hinanden.

  3. Vakuumpak posen.

  4. Sæt din sous vide på 85 grader celsius og lad sværene tilberede i vandbadet i 100 minutter.

  5. Pak sværene ud af posen og dup den rigtig godt af med et tørt klæde eller viskestykke. Undlad at bruge køkkenrulle, da det vil hænge ved sværene. Det er vigtigt, at de bliver godt tørre. Gnid salt ind i dem.

  6. Placér nu sværene på en bagerist. Sørg for at de ligger med lidt afstand imellem sig. 

  7. Sæt risten i en forvarmet ovn ved 200 grader vamluft og lad dem stege i 20 - 25 minutter, indtil de bliver lækkert sprøde og gyldne!

  8. Tag de færdige sprøde svær ud af ovnen og lad dem køle af på risten. 

Sous Vide Flæskesvær

Velbekomme!

Noter

Jeg har testet med at lave et helt slag (der "kun" var ridset) ud fra samme opskrift. Det lykkedes ikke at få dem særligt sprøde, så de skal altid skæres ud i strimler forinden.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier