ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous Vide Cuvette

SEBASTIAN JESPERSEN | 15. maj 2021
Med Hasselback kartofler og Sauce Béarnaise

Sous Vide Cuvette med Hasselback kartofler og sauce béarnaise er rigtig nem og lækker gæstemad, der langt hen af vejen kan passe sig selv.

Jeg vil anbefale at købe en Cuvette af god kvalitet, jeg har benyttet en Wagyu Cuvette fra www.steak-out.dk


Antal: 4 personer

Sous Vide Cuvette

Med Hasselback kartofler og Sauce Béarnaise
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Sebastian Jespersen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Bearnaise

  • 400 gram Smør
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 2 spsk. Bearnaise essens
  • 1 spsk. Estragon

Hasselback kartofler

  • 1 kilogram Kartofler
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Tænd din Sous Vide på 57 grader. Afpuds cuvetten, rids fedtet og krydder den med salt, peber, og hvidløgspulver, herefter skal den vakuum pakkes og i Sous Vide i 6-8 timer, afhængig af hvor god kvalitet den er - god kvalitet kan nøjes med 6, hvor tvivlsom kvalitet sagtens kan tåle 8+ timer.
  • Når der er cirka en time tilbage på Cuvetten, tænd din ovn på 200 grader.
  • Skrub kartoflerne og tør dem med et rent viskestykke. Lav rillerne ved at skærer ned i kartoflen, med et skærebræt ved siden af, det afholder dig fra at skærer helt igennem. Skær derudover også bunden af kartoflen, smør den i olie og giv den et skud salt og peber og herefter i ovnen i cirka 45 minutter.
  • Put 400g smør, 4 æggeblommer og 2 spsk bearnaise essence i et cylinder formet glas med låg og put det i Sous Vide.
  • Når cuvetten er færdig taget den op af posen og duppes tørt med køkkenrulle, herefter skal den på en brændende varm støbejerns pande eller grill, for at få en dejlig mørk stegeskorpe.
  • Når kartoflerne er klar tages de ud af ovnen, og glasset med saucen tages op af Sous Vide og massen blendes med en stavblender fra bunden og op, det er meget vigtigt at blommerne der falder til bunds blendes først. Herefter tilføjes der 1 spsk estragon. Det er vigtigt at smørret er helt smeltet, inden den bliver blendet.
  • Så er der mad!

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide