Dejlig rosa cuvette med dejligt sprøde kartofler og sauce

Sous Vide Cuvette

10 min
6 t
4  personer
Sebastian Jespersen
Sous Vide Cuvette med Hasselback kartofler og sauce béarnaise er rigtig nem og lækker gæstemad, der langt hen af vejen kan passe sig selv.
Om opskriften
Beskrivelse

Sous Vide Cuvette med Hasselback kartofler og sauce béarnaise er rigtig nem og lækker gæstemad, der langt hen af vejen kan passe sig selv.

Jeg vil anbefale at købe en Cuvette af god kvalitet, jeg har benyttet en Wagyu Cuvette fra www.steak-out.dk

Ingredienser
1 Cuvette
Bearnaise
400 g Smør
4 Æggeblommer
2 spsk Bearnaise essens
1 spsk Estragon
Hasselback kartofler
1 kg Kartofler
  Salt
  Peber
  Olie
Vejledning

Tænd din Sous Vide på 57 grader. Afpuds cuvetten, rids fedtet og krydder den med salt, peber, og hvidløgspulver, herefter skal den vakuum pakkes og i Sous Vide i 6-8 timer, afhængig af hvor god kvalitet den er - god kvalitet kan nøjes med 6, hvor tvivlsom kvalitet sagtens kan tåle 8+ timer.

Når der er cirka en time tilbage på Cuvetten, tænd din ovn på 200 grader.

Skrub kartoflerne og tør dem med et rent viskestykke. Lav rillerne ved at skærer ned i kartoflen, med et skærebræt ved siden af, det afholder dig fra at skærer helt igennem. Skær derudover også bunden af kartoflen, smør den i olie og giv den et skud salt og peber og herefter i ovnen i cirka 45 minutter.

Put 400g smør, 4 æggeblommer og 2 spsk bearnaise essence i et cylinder formet glas med låg og put det i Sous Vide.

Når cuvetten er færdig taget den op af posen og duppes tørt med køkkenrulle, herefter skal den på en brændende varm støbejerns pande eller grill, for at få en dejlig mørk stegeskorpe.

Når kartoflerne er klar tages de ud af ovnen, og glasset med saucen tages op af Sous Vide og massen blendes med en stavblender fra bunden og op, det er meget vigtigt at blommerne der falder til bunds blendes først. Herefter tilføjes der 1 spsk estragon. Det er vigtigt at smørret er helt smeltet, inden den bliver blendet.

Så er der mad! #nemt

Om forfatteren
Sebastian Jespersen
Bio
Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier