Beef Wellington

Sous Vide Beef Wellington

2 t, 40 min
20 min
2  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Sous vide Beef Wellington, opskrift på den klassiske blærerøvsret, der er et sikker hit til nytårsmenuen. 👌
Om opskriften
Beskrivelse

Den klassiske blærerøvsret Beef Wellington, mest kendt i Gordon Ramseys version.

For at bedre at kunne styre processen er kødet tilberedt sous vide.

Vi har en nyere og skarpere udgave af Sous Vide Beef Wellington her.

Ingredienser
400 g Oksemørbrad (Fortæl din slagter at kødet skal bruges til Beef Wellington, så der kan blive skåret et ens stykke af den til dig)
200 g Svampe (Champignon)
1 Løg
2 fed Hvidløg
5 skv Skinke (Parmaskinke eller Serrano skinke)
1 Butterdej
1 Sennep
Vejledning

Oksemørbraden tilføres en smule salt og peber og vakuumeres.

Vakuumpakket oksemørbrad

Kødet skal i vandbadet (sous vide) i 2 timer ved 51 grader.

Svampene skal blendes, f.eks. med en stavblender til de er kulsorte.
Svampene steges til alt væsken er væk

Løg og hvidløg svitses hurtigt af på panden og svampene tilføjes.

De skal steges videre længe, ca. 30-45 min. indtil alt væden er væk. 

Kødet tages op efter de 2 timer, duppes tørt med et viskestykke/køkkenrulle og brunes af lynhurtigt på en pande med smør og olie og rosmarin på alle sider.

Beef Wellington

Rul husholdningsfilm ud på køkkenbordet - læg 5 stk. skinke på en række henover.

Smør svampe/løg blandingen i et meget tyndt lag udover.

Kødet smøres på alle sider med sennep og lægges på ovenpå.

Rul derefter det hele til en pølse og læg det i fryseren i 15 min.

Beef Wellington

Pølsen tages ud, filmen fjernes og den lægges på butterdejspladen, der skal indpakken den.

Rids toppen af butterdejen, smør den i en æggeblomme og tilbered den i varmluftsovn på 225 grader i 10 min.

Beef Wellington

Kødet er svært at skære med en normal kniv, så brug en brødkniv til det.

Noter

Her kan du se Sous Vide Everything's bud på deres udgave af Beef Wellington:

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.