Bearnaise PIC1

SOUS VIDE BEARNAISE | Se her hvordan..

5 min
30 min
2  personer
Profile picture for user Food N' Fun
Food N' Fun
Amatør
✅Sauce Bearnaise - frygtet og elsker klassiker der passer perfekt til en god rød bøf. ✅Sværhedsgraden er høj, men ved at bruge sous vide sikrer vi dig et perfekt resultat hver gang
Om opskriften
Beskrivelse

Alle der bevæger sig blot en smule ind i den kulinariske verden, ved at Bearnaise er en af de ting, man gerne vil spise - samt kunne lave. Det at lave en Bearnaise, er for mange blevet noget, man kan på rygraden.
Men den kulinariske verden er et stort sted med plads til alle, og her er der mange, som frygter og slet ikke tør lave en Bearnaise.

At lave en Bearnaise handler i bund og grund om at kunne styre temperaturen.
Det fik mig til at tænke på Sous Vide. Jeg scoutede nettet og fandt faktisk ingen hits, jeg kunne bruge. Jeg måtte prøve mig frem.
 
Jeg nåede frem til, at 1 æg ca. kan optage 100 gram smør. Det giver en fin smag (for mig) med en spsk. bearnaise essens. Jeg nåede derfor til 1-1-100 konceptet for Sous Vide Bearnaisesauce (Såfremt en æggeblomme vejer ca. 20 gram).

Se opskrifterne samt fremgangsmåden i videoen herunder.

Sous Vide Bearnaise

Sous Vide Bearnaise 2.0

Bearnaise Essens

Følg min Youtubekanal HER
 

Ingredienser
3 Æggeblommer (På ca. 20 gram stykket)
3 spsk Bearnaise essens (Se hjemmelavet bearnaise-essens på youtube kanalen herunder.)
300 g Smør (Kvalitet underordnet, ikke forsøgt med klaret smør.)
1 bdt Estragon (ca. 6 gram finthakket)
Vejledning

Kom smørret, æggeblommer og bearnaise-essens i en pose, jeg brugte en almindelig frysepose (som var påskrevet, at den kunne tåle temperaturvinduet).

Placer posen i Sous Viden i ca. 30 minutter ved 55 grader.
Herefter blendes det sammen med en stavblender, smages til med estragon og evt. salt og peber.

Se hvordan i denne video:

Noter

Opskriften er med held forsøgt med helt op til 500 gram smør og tilsvarende æggeblommer samt bearnaise-essens.

Kilde

Kanalen Food N' Fun er startet som en Youtube-kanal.

Hele projektet startede som et bevis overfor teenageren på adressen at man kunne drive en YouTube-kanal kun ved brug af en telefon. Så var det nærliggende at lave videoer af primærmt mad, da det ligger mit hjerte meget nært.

Alle videoer på kanalen er filmet/redigeret/uploadet via en smartphone.

At jeg så kunne indlemmes i GastroFun universet er blot en ære og en stor fornøjelse.

Den største hjælp til en kanal som min, er at abonnere på kanalen.

Nygelige ændringer i YouTubes Partnerprogram gør, at man skal have minimum 1.000 følgere for at opnå et YouTube-partnerskab. Det vil sige at min status pt. er at jeg mister mit partnerskab pr. 20 februar.

Tryk på linket HER for at følge min kanal!

På forhånd tak

Søren Kubo - Food N' Fun

Om forfatteren
Profile picture for user Food N' Fun
Food N' Fun
Amatør
Bio
Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken.
Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes.
Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun.
En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier