Lækker og snasket bearnaise burger

Sous Vide Bearnaise Burger

30 min
2 t
1  Portion
Sebastian Jespersen
Lækker og nem Sous Vide Bearnaise Burger med karamelliserede løg, bacon, spejlæg, syltede rødløg og bearnaise sauce. Bearnaise Saucen er også sous vide tilberedt, og det kræver...
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og nem Sous Vide Bearnaise Burger med karameliserede løg, bacon, spejlæg, syltede rødløg og bearnaise sauce.

Bearnaise Saucen er også sous vide tilberedt, og det kræver at du har et højt glas med låg - fks. et tomt rødbede glas.

Ingredienser
250 g Hakket Oksekød (18-20%)
2 Løg (store)
1 tsk Sukker
1 tsk Mørk balsamico
3 skv Bacon
200 g Smør
2 Æggeblommer
1 spsk Bearnaise essens
1 spsk Estragon
1 Æg
1 Brioche Burgerbolle
Vejledning

Tænd din Sous Vide på 56 grader.

Form to bøffer, giv dem salt og pepper, og vakuumer dem på “moist” indstillingen, så de ikke bliver most. Alternativt så frys dem før du vakuumpakker dem, så de holder formen, eller benyt bøfringe.

Nu skal du have dit tomme glas frem. Her smider du 200g smør i, sammen med 2 æggeblommer og 1 spsk bearnaise essence. Derefter skal låget på, og så skal den ellers bare i Sous Vide og hygge sig, indtil smørret er smeltet, herefter tager du den op, lader blommerne falde til bunden, og så blende den fra bunden og op med en stavblender. Herefter vender du estragonen i bearnaise saucen, og putter den tilbage i Sous Vide, så den holder sig varm, indtil den skal serveres.

Der skal også steges noget bacon, det kræver næppe en dybdegående forklaring, derudover skal der også laves karamelliserede løg. Steg løgene i lidt fedtstof på middel varme på panden, i cirka tyve minutter. Tilsæt sukker, rør rundt indtil det er karamelliseret og tilsæt derefter den mørke eddike. Lad eddiken fordampe og blande sig med løgene, og så er de færdige.

Når burgerbøfferne næsten er færdige, kan du stege ægget af på panden over middel varme og tænde ovnen, til burger bollen. Alternativt så kan den også ristes.

Når bøfferne er færdige i Sous Vide, skal de duppes helt tørre. Derefter skal de have stegeskorpe. Enten med en kraftig gasbrænder, på en grill, eller på en brænd varm støbejerns pande. 30-40 sekunder pr side. 

.. og så skal din burger bare samles! Hvis æg, bacon eller de karamelliserede løg er blevet kolde efter tilberedning kan de med fordel lunes i mikrobølgeovn, lige inden servering.

Velbekomme og god fornøjelse.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Sebastian Jespersen
Bio
Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
0 min
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier