x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Andebryst med sprødt skind

PER ASMUSSEN | 9. april 2018
Serveret med Polenta og en creme fraiche dressing

Andebryst Sous Vide – det er en af de retter der beviser bedst hvad sous vide teknikken kan kontra de konventionelle tilberedningsmetoder. Skindet er skæret fra brystet og tilberedt for sig selv for at sikre at det blev sprødt.


Redaktion: Se vores nyeste og forbedrede udgave af Andebryst sous vide her.


Sous Vide Andebryst med sprødt skind

Serveret med Polenta og en creme fraiche dressing
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Polenta
  • 5 deciliter Vand
  • 40 gram Smør (Skåret i små firkanter)
  • 25 gram Parmesan Revet
  • 2 stk. Andebryst
  • 3 spsk. Creme Fraiche
  • 1 tsk. Groft salt God flagesalt
  • 1 tsk. Peber Frisk kværnet
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Mynte Frisk mynte - kan erstattes af andre krydderurter

Sådan gør du

  • Sous Vide Polenta

    Start vandbaddet på 85 grader.
    Polenta Sous Vide
    Skær smørret i små firkanter og riv parmesanen.
    Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt i det.
    Polenta Sous Vide
    Hæld væsken i en vakuumpose og svejs den uden at trække luften ud.
    Polenta Sous Vide
    Tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 85 grader.
    Efter de 2 timer tages posen op af vandbaddet og posens indhold skal hældes i en skål.
    Polenta Sous Vide
    Når polentaen er hældt i en skål, skal det sættes i køleskabet og køles ned. Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 
    Vi skar polentaen i skiver og stegte dem i olie på panden.
    Det kræver høj varme for at få dem sprøde.
    Polenta Sous Vide

     

    Sprødt skind

    Start med at "flå" andebrysterne for skindet. Brug evt. en lille urtekniv til at hjælpe med at skære igennem nogen af hinderne hvis du ikke kan få dem fri.
    Sous Vide Andebryst
    Krydr skindet med en smule salt og pak dem ind i bagepapir liggende ovenpå hinanden.
    Giv det 25-35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft med et tung ildfast fad ovenpå.
    Sprødt skind
     

    Sous Vide Andebryst

    Kødet får en smule salt og peber og vakuumeres.
    Sous Vide Andebryst
    Det skal tilberedes i 2,5 time ved 58 grader i sous vide/vandbad.
    Kødet tages op herefter og duppes tørt i køkkenrulle eller viskestykke. Giv det stegeskorpe i 20-30 sekunder på hver side enten ved hjælp af en pande, grill eller en gasbrænder.
     

    Creme Fraiche dressing

    Det fede og tunge andebryst har godt af en syrlig og enkel dressing til at spille op i mod det. 
    Hak myntebladene og bland det sammen med alle ingredienserne i en skål.
    Creme Fraiche dressing

     

    Servering

    Skær andebrysterne i tynde skiver og server dem med en skive stegt polenta, sprødt skind og dressingen ved siden af.
    Sous Vide Andebryst

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.