Sous Vide Andebryst med sprødt skind

Sous Vide Andebryst med sprødt skind

10 min
2 t, 40 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Andebryst Sous Vide - det er en af de retter der beviser bedst hvad sous vide teknikken kan kontra de konventionelle tilberedningsmetoder. Skindet er skæret fra brystet og tilberedt for sig selv for at sikre at det blev sprødt.


Redaktion: Se vores nyeste og forbedrede udgave af Andebryst sous vide her.

Ingredienser
100 g Polenta
5 dl Vand
40 g Smør ((Skåret i små firkanter))
25 g Parmesan (Revet)
2 Andebryst
3 spsk Creme Fraiche
1 tsk Groft salt (God flagesalt)
1 tsk Peber (Frisk kværnet)
1 spsk Citronsaft
  Mynte (Frisk mynte - kan erstattes af andre krydderurter)
Vejledning

Sous Vide Polenta

Start vandbaddet på 85 grader.

Polenta Sous Vide

Skær smørret i små firkanter og riv parmesanen.

Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt i det.

Polenta Sous Vide

Hæld væsken i en vakuumpose og svejs den uden at trække luften ud.

Polenta Sous Vide

Tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 85 grader.

Efter de 2 timer tages posen op af vandbaddet og posens indhold skal hældes i en skål.

Polenta Sous Vide

Når polentaen er hældt i en skål, skal det sættes i køleskabet og køles ned. Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 

Vi skar polentaen i skiver og stegte dem i olie på panden.

Det kræver høj varme for at få dem sprøde.

Polenta Sous Vide

 

Sprødt skind

Start med at "flå" andebrysterne for skindet. Brug evt. en lille urtekniv til at hjælpe med at skære igennem nogen af hinderne hvis du ikke kan få dem fri.

Sous Vide Andebryst

Krydr skindet med en smule salt og pak dem ind i bagepapir liggende ovenpå hinanden.

Giv det 25-35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft med et tung ildfast fad ovenpå.

Sprødt skind

 

Sous Vide Andebryst

Kødet får en smule salt og peber og vakuumeres.

Sous Vide Andebryst

Det skal tilberedes i 2,5 time ved 58 grader i sous vide/vandbad.

Kødet tages op herefter og duppes tørt i køkkenrulle eller viskestykke. Giv det stegeskorpe i 20-30 sekunder på hver side enten ved hjælp af en pande, grill eller en gasbrænder.

 

Creme Fraiche dressing

Det fede og tunge andebryst har godt af en syrlig og enkel dressing til at spille op i mod det. 

Hak myntebladene og bland det sammen med alle ingredienserne i en skål.

Creme Fraiche dressing

 

Servering

Skær andebrysterne i tynde skiver og server dem med en skive stegt polenta, sprødt skind og dressingen ved siden af.

Sous Vide Andebryst

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier