Sommergryde

Sommergryde

5 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Krydrede gryderetter kan man spise hele året, og bladbeder, der kan fås i så smukke farver om sommeren, er så velegnede i den slags retter. Her bliver de med deres jordagtige, næsten metalliske, smag modsvaret af de søde tomater og krydderierne. Jeg laver ofte den her ret, når mine tomater er overmodne og synger på sidste vers.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig krydret gryderet uden kød. 

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn hverdagsmad", hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:

"Krydrede gryderetter kan man spise hele året, og bladbeder, der kan fås i så smukke farver om sommeren, er så velegnede i den slags retter. Her bliver de med deres jordagtige, næsten metalliske, smag modsvaret af de søde tomater og krydderierne. Jeg laver ofte den her ret, når mine tomater er overmodne og synger på sidste vers."

Ingredienser
2 Bøftomater
2 Tomater (grønne)
2 Tomater (gule)
6 Beder (bladbeder, regnbuefarvede, blade og stilke)
1 Squash
3 spsk Solsikkeolie (eller anden smagsneutral olie)
3 fed Hvidløg (hakkede)
2 Skalotteløg (hakkede)
1 Chili (grøn, skåret i tynde skiver)
1 spsk Korianderfrø
3 spsk Frisk ingefær (skrællet og fintrevet)
  Flagesalt
  Peber (friskkværnet )
Tilbehør
  Ris (kogte, eller kogte kerner eller fladbrød)
Vejledning

Skær tomaterne i store tern. Hak bladbedernes blade og stængler groft.

Skær squashen i kvarter på langs, og skær dem derefter i skiver.

Kom olien i en sauterpande over middelvarme, og sauter hvidløg, skalotteløg, chili, korianderfrø og ingefær i 3-4 minutter.

Tilsæt squashene, og lad det simre i 3 minutter.

Tilsæt derefter tomater og bladbedestængler, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.

Tilsæt derefter bladbedebladene, og lad dem falde sammen.

Smag til med salt og peber.

Server retten varm med kogte ris, kogte kerner eller fladbrød.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier