Ratatouille med kataifi-reder

Sommer ratatouille med kataifi-reder

5 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Sommerlig ratatouille med sprøde reder og masser af gode mellemøstlige smage. Vi har opskriften fra bogen: "Grøn hverdagsmad"...
Om opskriften
Beskrivelse

Sommerlig ratatouille med sprøde reder og masser af gode mellemøstlige smage.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn hverdagsmad", hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:

"Kataifi er en mellemøstlig dej, der er lavet af supertyndt, revet fillodej. Den kan bruges både i det søde og det salte køkken. Den smager ikke af noget i sig selv, så resultatet afhænger helt og aldeles af, hvad man tilsætter. Jeg har lært at bruge kataifi af kvinder fra Mellemøsten, som jeg har mødt og lavet mad sammen med, og ikke mindst af kvinderne fra Send Flere Krydderier på Nørrebro. Jeg er taknemlig for at leve i en verden med så forskellige madkulturer og ikke mindst over alle de kvinder, der er kommet hertil og har inspireret mig og gjort mig nysgerrig. Gennem mit arbejde med mad har jeg fået venner fra mange kulturer; de har udvidet min horisont og gjort mit liv meget mere interessant."

Ingredienser
1 pk Kataifi (450 gram, optøet)
1 tsk Spidskommenfrø
1⁄2 tsk Chiliflager
100 g Smør
Ratatouille
3 spsk Jomfruolivenolie
2 fed Hvidløg (finthakkede)
3 Løg (små og nye, i kvarter)
6 Squash (små, i skiver)
8 Tomater (helst i forskellige farver, hakkede)
  Flagesalt
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Forvarm ovnen til 180°.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Lav først rederne.

Læg kataifi i en stor skål, og bland med spidskommen og chiliflager.

Smelt forsigtigt smørret i en lille gryde.

Hæld det derefter over kataifi, og bland det hele grundigt med hænderne.

Del blandingen i fire portioner, og form hver til en fuglerede, og sæt dem på bagepladen.

Bag dem i 12 minutter.

Lav imens ratatouillen.

Sæt en gryde over middelvarme, og hæld olien i.

Sauter hvidløg og løg i et par minutter, tilsæt squash, og sauter videre i 5 minutter.

Tilsæt derefter tomaterne, og lad retten simre i yderligere 5 minutter.

Smag til med salt og peber.

Øs ratatouillen op i varme skåle, og server med kataifi-reder.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier