Sommer mørbradgryde

Sommer mørbradgryde

20 min
20 min
4  Personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Den klassiske mørbradgryde i en sommerlig version med spidskål og nye gulerødder. Server retten med smørstegte majskolber og panisse (kikærtefritter).
Om opskriften
Beskrivelse

Den klassiske mørbradgryde i en sommerlig version med spidskål og nye gulerødder.

Server retten med smørstegte majskolber, panisse (kikærtefritter) og friturestegte kapersbær.


Redaktion: Er du til en mere klassisk udgave, så se vores mørbradgryde med bacon her.

Ingredienser
1 Svinemørbrad
2 Løg
1 bdt Gulerødder (nye gulerødder)
1⁄2 Spidskål
2 tsk Paprika
2 tsk Karry
1 ds Tomatpure (en lille dåse (ca. 30 gram).)
1 dl Ketchup
1 ds Tomater (flåede tomater)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Æbleeddike
  Citronsaft
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
  Salvieblade
Vejledning

Afpuds mørbraden og skær den i store tern.

Skær løg i små tern og gulerødder i skiver. Snit spidskålen groft.

Opvarm en stegegryde eller sauterpande med smør og olie. 

Brun mørbradstykkerne i fedtstoffet på alle sider, til det har fået stegeskorpe og har taget farve. Tag kødet af panden.

Kom eventuelt ekstra fedtstof på panden og steg løgene, til de er gyldne. Kom spidskålen i og vend rundt. Tilsæt karry, paprika og tomatpure og lad det stege med et øjeblik.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt ketchup og flåede tomater. Lad retten simre i cirka 20 minutter.

Efter 10 minutter tilsættes gulerødderne, og de koger med resten af tiden.

Tilsæt fløden og kog retten retten igennem. 

Steg salviebladene på en pande i olie, til de er lækre og sprøde. Krydr med lidt salt.

Smag til med salt og peber samt eddike og citronsaft inden servering. 

Server retten med de smørstegte salvieblade på toppen, smørstegte majskolber (se note nederst på siden), friterede kapersbær og panisse (kikærtefritter).

Mørbradgryde

Noter

Smørstegte majskolber:

Bag majskolberne i ovnen med skræl på i 40 minutter ved 200 grader. Træk skrællen af efter bagningen. Skær majskolberne i mindre stykker og steg dem sprøde i smør på en pande. Krydr med salt og peber.

Har du kogte/bagte majskolber tilovers fra dagen før, kan du også bruge dem. Skær dem bare i mindre stykker og steg dem. Resultatet bliver lækre og sprøde majskolber, og du undgår at smide mad ud.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier