Solsikkebrød

Solsikkebrød

15 min
1 t
1  brød
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Lækkert og velsmagende 🍞brød, bagt udfra KETO princippet (en slags LCHF/low carb kost).

✅Brødet er glutenfri og fyldt med masser af smag.

Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:

"Savner du brød? Så prøv en skive af dette lækre, svampede solsikkebrød. Det minder i konsistens om formfranskbrød – og hvor lækkert er det ikke lige med smør og en skive ost?

Smør en sandwich til madpakken, eller brug det som tilbehør til en god suppe."

 

 

Om opskriften
Beskrivelse

Lækkert og velsmagende brød, bagt udfra KETO princippet (en slags LCHF/low carb kost).

Brødet er glutenfri og fyldt med masser af smag.

Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:

"Savner du brød? Så prøv en skive af dette lækre, svampede solsikkebrød. Det minder i konsistens om formfranskbrød – og hvor lækkert er det ikke lige med smør og en skive ost?

Smør en sandwich til madpakken, eller brug det som tilbehør til en god suppe."

Ingredienser
4 Æggeblommer
2 spsk Sesamolie (ristet)
2 spsk Smeltet smør
1 1⁄2 dl Vand (håndvarmt)
6 æggehvider
2 tsk Bagepulver
1 1⁄2 dl Loppefrøskaller (HUSK)
1⁄2 dl Hørfrømel
1 tsk Salt
1 spsk Korianderfrø (evt.)
1 1⁄2 dl solsikkefrø
Vejledning

Forvarm ovnen til 175 grader.

Pisk æggeblommer, sesamolie, smeltet smør og vand sammen.

Pisk æggehviderne stive sammen med bagepulveret.

Rør HUSK sammen med hørfrømel, salt og evt. korianderfrø, og pisk det dernæst sammen med æggeblomme-blandingen.

Vend til sidst hviderne i.

Vend solsikkefro i til slut og kom dejen i en rugbrødsform foret med bagepapir.

Bag brødet 60 minutter midt i ovnen.

Lad brødet køle helt af, inden det skæres i skiver.

Noter

Fotograf: Nana Dalby

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier