Solæg af vagtelæg

Solæg af vagtelæg

5 min
6 min
1  glas
Profile picture for user Food_by_chrisnos
Food_by_chrisnos
Kok
✅En god påsketradition til påskefrokosten (især i det sønderjyske) er solæg. ✅Min udgave er flot gul og "påsket", men disse er ikke traditionelle solæg, men de minder om det.Jeg koger ikke æggene så længe, som man normalt gør ved solæg...
Om opskriften
Beskrivelse

En god påsketradition til påskefrokosten (især i det sønderjyske) er solæg. 

Min udgave er flot gul og "påsket", men disse er ikke traditionelle solæg, men de minder om det.Jeg koger ikke æggene så længe, som man normalt gør ved solæg. Jeg vender heller ikke blommen i sennep og tabasco. Istedet bliver de en del af en mindre anretning, hvor disse saltede (sol)æg spiller godt sammen med andre elementer. 

Foreløbig kommer fremgangsmetoden til de indledende forberedelser her. Nemlig de saltede æg👇

Solæg af vagtelæg

Ingredienser
  Vagtelæg
5 dl Vand
100 g Salt
  Safran (lidt)
Vejledning

Kog vagtelæg i 6 minutter.

Køl ned i koldt vand.

Rul dem hen af bordet så skallen krakelerer.

Kog 5 dl vand op med 100 gram salt og lidt safran.

Køles lidt ned og hældes over æggene.

Opbevar æggene i et glas, eller en anden beholder hvor alle æg er dækket af lagen.

Ideen er, at æggene får et krakeleret look når de pilles.

Lad dem stå i lagen i minimum 3 dage.

Noter

I stedet for safran kan lagen tilsættes løgskaller, rødbedesaft eller hvad man ellers kan finde på.

Om forfatteren
Profile picture for user Food_by_chrisnos
Food_by_chrisnos
Kok
Bio
Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
72 t
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier