ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sødmælksfranskbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 31. maj 2019

Er der noget mere hyggeligt end et blødt og lækkert franskbrød med blå birkes lavet af sødmælk?

Hos mig vækker det masser af barndomsminder fra den lokale bager. Når man først har lært den rigtige foldeteknik, så er det ikke så svært at få et flot hævet og luftigt sødmælksbrød hjemme i ens eget køkken.


Sødmælksfranskbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 brød
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 package Gær
  • 5 deciliter Sødmælk
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Salt
  • 780 gram Hvedemel
  • 50 gram Smør
  • Mel Til formningen
  • Birkes Blå. TIl pyntningen.
  • 0.5 deciliter Mælk Til penslingen

Sådan gør du

  • Lun mælk og smør i en gryde.
    Smørret skal smelte og mælken skal blive cirka 37 grader.
    Hæld det op i en røreskål.
    Kom gær og sukker i og rør rundt.
    Lad det stå i 5-10 minutter. 
    Kom salt i og rør rundt.
    Tilsæt cirka 100 gram mel ad gangen under kraftig omrøring. 
    Kør det på din røremaskine i op til 10 minutter, så den bliver æltet godt igennem.
    Kom et viskestykke over skålen og lad det hvile i en lille times tid.
    Hæld mel på dit køkkenbord og placer dejen deri.
    Den næste del omkring foldning kan du se beskrevet i billeder i denne franskbrøds opskrift.
    Brug hænderne til at flade dejen ud til en firkant.
    Fold enderne ind mod midten og tryk dem sammen. 
    Herefter rul det hele sammen som en pølse fra toppen.
    Placer dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Samlingen på dejen skal være nedad.
    Lad det hæve i 30 minutter, gerne under et rent viskestykke.
    Rids brødet med en kniv på tværs.
    Pensl toppen med mælk og drys blå sesam ovenpå brødet.
    Bag det i ovnen ved 250 grader varmluft i 10 minutter og herefter 20 minutter ved 210 grader
    Velbekomme.
    Sødmælksfranskbrød

Noter

Se f.eks. foldeteknikken her:
 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Brødforme kan bl.a. købes hos Bagetid.dk her, COOP Shopping her, eller Hwl.dk her.