Snasket og lækker brunsviger

Snasket og lækker brunsviger

1 t, 10 min
15 min
1  kage
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Så er der BRUNNER menuen!! Jeg har forsøgt at kombinere det bedste fra to verdener! Nordjylland møder Fyn!! Denne brunsviger er godt snasket og virkelig blød og lækker!!
Om opskriften
Beskrivelse

SÅ VENNER!! 🤩🤩 Så er der BRUNNER menuen!! 😍😍

Jeg har forsøgt at kombinere det bedste fra to verdener! Nordjylland møder Fyn!! 👏🏼👏🏼

Denne brunsviger er godt snasket og virkelig blød og lækker!! 🤤🤤

Om det er totalt fy fy må være op til jer, men giv det en chance og prøv det! 🎉🎉 ❕

Og ja, jeg synes stadig, at der skal flødeskum på en brunsviger 😄😄 Kender du en, du er brunsviger-uenig med?? Jeg kender mange!! 🤣🤣❕

Ingredienser
Dej
500 g Mel (cirka)
2 1⁄2 dl Mælk
50 g Gær
1 Æg
2 spsk Sukker
1 tsk Salt
75 g Smør (blødt)
  Kardemomme (evt.)
  Olie (til formen)
Fyld
200 g Smør
250 g Brun farin
2 spsk Lys sirup
2 spsk Fløde
1 spsk Kagecreme (pulver)
Vejledning

Dej

Lun mælk og opløs gæren heri.

Kom sukker og æg i og rør sammen.

Tilsæt 3/4 af melet, salt og smør og kør på maskine.

Tilsæt det sidste mel og kør er par minutter til en smidig dej og let flydende dej.

Smør en form/brandepande med olie og hæld dejen ud i formen. Mindst 35 x 25 cm.

Lad den hvile et par minutter, inden du presser/fordeler dejen helt ud til kanten.

Lad dejen hæve lunt i cirka 45 minutter under plast eller klæde.

 

Fyld

Smelt smør og varm op med brun farin og sirup.

Tilsæt fløde og kagecremespulver og rør sammen.

Sukkeret skal ikke være helt opløst - det må gerne knase lidt.

Lad køle let.

(Man kan også udelade fløde og kagecremespulver)

Efter hævning trykkes dybe huller i dejen og det lune fyld fordeles på hele dejen, så det flyder ned i fordybningerne.

Lad dejen hæve i cirka 15 minutter med fyldet på og tryk evt. lidt efter, hvis dejen hæver meget.

Bag brunsvigeren ved 200 grader i cirka 14-18 minutter afhængig af størrelsen på formen.

Jo større størrelse på form/bradepande, jo mindre tid.

Når brunsvigeren er taget ud af ovnen og kølet af, kan man pynte med slik, marcipan eller det allerbedste: flødeskum!!!

God fornøjelse med det 😄😄

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier