Små rugbrød til madpakken

Små rugbrød til madpakken

1 t, 20 min
40 min
30  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Selvom vi er store fans af rugbrød hjemme hos os, så er det ikke altid at Karen på 4 år og Erik på 1 år får spist deres rugbrød i deres madpakker.✅ Nu ved jeg bare at børnene synes at de endnu sjovere når jeg bager dem i forskellige silikoneforme, så her er de bagt i to forskellige størrelser.
Om opskriften
Beskrivelse

Selvom vi er store fans af rugbrød hjemme hos os, så er det ikke altid at Karen på 4 år og Erik på 1 år får spist deres rugbrød i deres madpakker.

Så jeg eksperimenterer en del med at finde andre brødformer, hvor der er en mættende og god bund til dem. Tidligere har det bl.a. været rugbrødsvafler, sunde snack boller, spinatvafler eller kikærtevafler.

De vil sagens kunne bages som et stort brød i en bradepande, hvor du så skærer dem i firkanter inden de får en tur i ovnen. 

Nu ved jeg bare at børnene synes at de endnu sjovere når jeg bager dem i forskellige silikoneforme, så her er de bagt i to forskellige størrelser.

De er fryseegnede, så pak dem i tre forskellige poser og frys to af dem ned.

Små rugbrød til madpakken

Ingredienser
3 dl Rugkerner (knækkede)
3 dl Kogende vand
1 ds Hvidtøl (33 cl)
40 g Gær
3 dl Kærnemælk
3 1⁄2 dl Hvedemel (cirka)
1 spsk Groft salt
900 g Rugmel (cirka)
Vejledning

Start med at udbløde rugkernerne:

Hæld kogende vand i en skål og tilsæt kernerne.

Rør rundt og lad det trække i minimum 60 minutter.

Tilsæt gær og øl og rør rundt.

Tilsæt salt, hvedemel og kærnemælk og rør det godt sammen, f.eks. på en røremaskine eller el-pisker (med dejkrog).

Tilsæt løbende rugmel og efter kort tid er du nød til at bruge hænderne til at gøre det færdig. Det kan sagtens være at du skal bruge +/- 50 gram rugmel, det er oftest afhængig af luftfugtigheden. Konsistensen skal være ret fast. 

Sæt den til hævning i cirka 60 minutter og kom et rent viskestykke (eller som jeg gør: en badehætte) henover.

Bag dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller som jeg gjorde: i små silikoneforme, så de fik lidt forskellige størrelser.

Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 35-40 minutter.

Når de er færdige skal de ud af bageformen, så de kan sættes på en rist og afkøle.

Velbekomme.

Små rugbrød til madpakken

Små rugbrød til madpakken

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier