Slagterens boeuf bourguignon

Slagterens boeuf bourguignon

10 min
2 t
6  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon. Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften: Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel....
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon.

Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel (deraf navnet). Den har en stor smag, og hvis den er tilberedt rigtigt, er den også mør.

Den sidder nærmest klæbet til lårbensknoglen og holder godt fat i knæskallen.

Okseklump er velegnet til alle sammenkogte retter, f.eks. gullasch og stroganoff. Selv i lynstegte wokretter kan udskæringen klare sig".

Ingredienser
2 spsk Oksetalg (Smeltet oksefedt)
1 kg Okseklump (I store tern: 2-5 cm)
1 skv Bacon (Mager. 2 cm tyk skive. Kan også være gammeldags hamburgerryg)
2 Skalotteløg (Store og snittede)
1 spsk Hvedemel
2 dl Oksefond
2 dl Rødvin
6 cl Sherry (Eller evt. ekstra rødvin)
  Havsalt
  Peber (Fra kværn)
100 g Champignon (I skiver)
Vejledning

I en gryde opvarmes 1 spsk. oksetalg, som kød og flæsk brunes i.

Kødet tages op, resten af fedtstoffet og skalotteløg kommes i og simrer ved medium varme, ca. 10 minutter, til løgene er bløde.

Drys mel over, mens du rører i gryden.

Tilsat forvarmet fond, rør godt, og tilsæt rødvin og sherry.

Bring gryden i kog, og lad sovsen reducere en smule.

Læg kødet tilbage i gryden, og drys med salt og peber.

Derefter skal det simre under låg i 45 minutter.

Tilsæt champignon, og lad det hele simre i yderligere 45 minutter.

Så er kødet mørt og klar til servering.

Kartoffelmos og grøn salat passer fortrinligt til boeuf bourguignon.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier